Χρονόμετρο

    Από το μαγκάλι της γραφειοκρατίας στην αγκάλη!!

    Δημοσιεύτηκε στις

    Με το Νόμο 3865/10 θεσπίστηκε η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων και με το Νόμο 3986/11 άρθρο 29 νέα εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων και στήριξης των επόμενων γενεών. Ειδικότερα η παρακράτηση του Νόμου 3865/10 είναι απολύτως παράνομη,  γιατί μέχρι και σήμερα υπολογίζεται με ποσοστό 3% σε συντάξιμες αποδοχές του….2009. Μήπως και αυτή η παρανομία εμπεριέχει στοιχεία «κοινωνικής πολιτικής»;; Ας μας δώσει επιτέλους κάποιος αρμόδιος μια απάντηση, που να έχει στοιχεία ορθής Νομοθετικής εφαρμογής, αλλά και ακριβούς ενημέρωσης για το πού πηγαίνουν τα λεφτά των κρατήσεων, ειδάλλως η σιωπή σημαίνει ενοχή! μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως με τις άδικες και παράνομες αυτές παρακρατήσεις μειώθηκε η ανεργία; Μπορεί να «ονομάσει» κανείς τις κρατήσεις –περικοπές αυτές ως «κοινωνική πολιτική»;;;; Και αν δεν μειώθηκε η ανεργία τι είδους «αλληλεγγύη είναι αυτή που  δεν έχει έστω και ελάχιστο επιθυμητό αποτέλεσμα για το οποίο υποχρεωτικά εφαρμόστηκε;

    Προφανώς ο κ. υπουργός Περιβάλλοντος δεν μπήκε στον κόπο να απλουστεύσει και να οργανώσει την όλη διαδικασία εξεύρεσης πόρων, για να καλύψει το όποιο οικονομικό κενό. Έτσι θα αποκατασταθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα [είναι κι αυτό μια άποψη!] οι αδικίες γι΄ αυτούς που τις υπέστησαν; Είναι δείγμα απειρίας και ανικανότητας το γεγονός της διάψευσης του εαυτού του τουλάχιστον τρεις φορές, σκοντάφτοντας στη γραφειοκρατία, την οποία επιμελώς δεν έλαβε υπόψη του. Μίλησε λοιπόν ο κ. Μανιάτης για επανασυνδέσεις ρεύματος, για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για ανέργους, για κοινωνικό τιμολόγιο, χωρίς να διευκρινίσει τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να ζεστάνουν το σπίτι τους και πού πρέπει να απευθυνθούν.

    Παρά τις δηλώσεις και την όψιμη ευαισθησία της Κυβέρνησης, αφού η προχειρότητα του μέτρου επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και η διαδικασία περιλάμβανε υπουργείο, Δήμους, ΔΕΗ, ιδιωτικές εταιρίες, οι πολίτες έπρεπε να απευθύνονται σε όλους αυτούς και να ζητούν απελπισμένα μια λύση στο πρόβλημά τους. Από το μαγκάλι στη…. γραφειοκρατία δεν είναι και πολύ μεγάλη η απόσταση.

    Όπως ανέφερε και το real.gr ΔΕΗ και Δήμοι συνεχίζουν να «πετούν το μπαλάκι», για τις λίστες με τους δικαιούχους καταναλωτές, καθώς η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού αρνείται να αποστείλει στους Δήμους τα στοιχεία των νοικοκυριών, στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, επικαλούμενη τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων! και το αλαλούμ συνεχίζεται!

     

     

    του Κώστα Γρηγοριάδη

    Την ικανότητα  και τη δυνατότητα του «διοικείν» σ΄ ένα δημόσιο πρόσωπο την καταλαβαίνεις και την  αξιολογείς στα δύσκολα. ‘Όταν όμως οι πρωτοβουλίες και οι όποιες αποφάσεις αλληλοκαταργούνται,  είναι δύσκολο να καταλάβει και ο μέσος κοινός νους τι συμβαίνει. Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης μάλλον κατάφερε να δημιουργήσει με «ήξεις-αφίξεις» ένα ατέλειωτο αλλά και… πολύχρωμο γαϊτανάκι γραφειοκρατίας, σε ό,τι αφορά την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσα νοικοκυριά έχει διακοπεί.

    Πρέπει να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι στην Ελλάδα της έλλειψης προγραμματισμού και προστασίας των πολιτών, το κράτος έρχεται εκ των υστέρων με σπασμωδικές κινήσεις να καλύψει ό,τι μέχρι χτες άφηνε μετέωρο στην τύχη του. Έπρεπε να χαθεί ένα 13χρονο κοριτσάκι για να αντιληφτεί ο αρμόδιος υπουργός πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλους θανάτους από… μαγκάλι. Γι΄ αυτό και «έλαβε μέτρα» για ανακούφιση [;] των πολιτών που έχουν πραγματική αδυναμία, να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ. Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, που φούσκωσαν ακόμη περισσότερο, με τη… συμπαράσταση και του χαρατσιού, που αντισυνταγματικά θεσπίστηκε ως έκτακτο [ και πλέον μόνιμο ] από… συνταγματολόγο υπουργό, είναι λογικό, να κάνει απαγορευτική την εξόφληση  της συνολικής ηλεκτρικής κατανάλωσης ενός μέσου νοικοκυριού. Αυτό όμως που εκπλήσσει και τον πλέον άσχετο γραμματολογικά πολίτη είναι το γεγονός πως η Κυβέρνηση «βαφτίζει» «κοινωνική πολιτική» την επιβάρυνση καταναλωτών, για να καλυφτεί το όποιο κόστος μη πληρωμής των τελών της ΔΕΗ. Τώρα θα μου πείτε πώς μπορεί, να γίνει κοινωνική πολιτική με κράτος που απευθύνεται στους πολίτες του και τους καλεί να επιδείξουν στάση αλληλεγγύης, αυτό κι αν είναι πρωτότυπο, κατά τη σοφή παροιμία «με ξένα κόλυβα…».  Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως η επιβάρυνση [ κατά δήλωση του υπουργού Περιβαλ.] είναι 0,50 λεπτά του € το χρόνο. Ποσό ευτελέστατο και ανάξιο να το αναφέρουμε ως επιβάρυνση παρόλο που τείνει να γίνει αναλογικό της συνολικής κατανάλωσης. Το παρελθόν έδειξε πως και άλλες επιβαρύνσεις ήταν…. ανάξιες λόγου, αλλά εξελίχτηκαν σε δυσβάσταχτες περικοπές υπό το πρόσχημα «αλληλεγγύης».


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.