Χρονόμετρο

  Για τα απορρίμματα στην ΑΜΘ: «Τρέχοντας» για λύση

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Αλλαγή διοίκησης είχαμε χθες στην ΔΙ.Α.Α.Μ.Α.Θ. Α.Ε.Ε και οι νέοι πλέον διοικούντες έχουν κληθεί να δώσουν μια ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων. Ο μεγάλος τους αντίπαλος είναι ο χρόνος, καθώς έχουν παρέλθει οι σχετικές ημερομηνίες και τώρα θα πρέπει να πάνε «τρέχοντας»!!!

   

  Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος θα είναι στο εξής ο νέος πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.Μ.Α.Θ. Α.Ε.Ε., με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, να καταλαμβάνει τη θέση της αντιπροέδρου, μετά τις διαδικασίες για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που έγιναν το πρωί της Παρασκευής (19/12) στην Κομοτηνή.

  Νωρίτερα, έγινε ο διοικητικός-οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης διοίκησης, στην οποία δεν προσήλθε ο πρώην πρόεδρος και πρώην δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, αφήνοντας τον επάνω στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη.

  Όπως ανέφερε στο «Χ» η Δήμητρα Τσανάκα, τον δήμο Καβάλας πιέζουν ασφυκτικά, πλέον, οι ημερομηνίες για την παράδοση χρονοδιαγραμμάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής γύρω από τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πακέτου διαχείρισης απορριμμάτων, με κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.), καθώς και Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.). Όλα αυτά, ο δήμος Καβάλας θα πρέπει να τα υποβάλει στο ΥΠΕΚΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να λάβει την έγκριση σε δεύτερη φάση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

  Μάλιστα, οι ημερομηνίες είναι πιεστικές και για τον λόγο ότι υπάρχουν deadline και όροι που πρέπει να τηρηθούν λόγω ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και γιατί  «κρέμεται» πάντα η δαμόκλειος σπάθη των προστίμων.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.