Χρονόμετρο

  ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Μάλλον παρελθόν οι αφίξεις από Αγία Πετρούπολη και Μινσκ, παραμένει η Μόσχα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η προσπάθεια που χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια με το άνοιγμα νέων πτήσεων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της σύνδεσης του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» με πόλεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, όπως η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη και το Μινσκ, φαίνεται ότι δεν ήταν γραφτό να μακροημερεύσουν.

   

   

  Κι αυτό, διότι σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», η Ellinair, που ανήκει στον Όμιλο Μουζενίδη, που είχε αναλάβει τη σύνδεση Μόσχα-Καβάλα και Αγία Πετρούπολη-Καβάλα (από δύο πτήσεις εβδομαδιαίως), θα διατηρήσει για τη θερινή περίοδο μόνο τη γραμμή Μόσχα-Καβάλα, ενώ η αεροπορική εταιρεία Belavia (σ.σ. συμφερόντων Μουζενίδη) δεν έχει συμπεριλάβει για τη φετινή περίοδο στο πρόγραμμά της τη γραμμή Μινσκ-Καβάλα (γινόταν μια πτήση το περυσινό καλοκαίρι εβδομαδιαίως).

  Οι παραπάνω συνδέσεις ήταν αποτέλεσμα των επαφών και της συνεργασίας με τον Όμιλο Μουζενίδη, ο οποίος θα δραστηριοποιείται επισήμως από φέτος, με τη λειτουργία του «Bomo Tosca Beach».

  Όσον αφορά τις πτήσεις από τη Μόσχα, που είναι οι μόνες, οι οποίες θα παραμείνουν στο πρόγραμμα και για τη θερινή περίοδο του καλοκαιριού 2018, θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουνίου (αργότερα σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2017, όταν και η πρώτη άφιξη είχε καταγραφεί στις 27 Μαΐου) με την τελευταία μέρα κράτησης να είναι στις 12 Οκτωβρίου (έναν μήνα μετά, σε σύγκριση με το 2017!) και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή εντός του συγκεκριμένου διαστήματος.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία, που υπάρχουν από την περυσινή επιβατική κίνηση, μέσω αυτών των τριών αεροπορικών συνδέσεων, μετακινήθηκαν περίπου 7.000 επιβάτες, αριθμός που θα μειωθεί φέτος, μια και δεν θα υπάρχουν οι αφίξεις από τα αεροδρόμια της Αγ. Πετρούπολης και του Μινσκ.

   

  Μειωμένες οι προκρατήσεις Ρώσων στα καταλύματα της Α.Μ.-Θ.

  Συνεχίζοντας την έρευνα, αναφορικά με την παρουσία Ρώσων και γενικότερα υπηκόων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης, αυτή φαίνεται ότι θα είναι μειωμένη γενικότερα, εν συγκρίσει με το 2017, βάσει των προκρατήσεων στα καταλύματα της περιοχής μας. Η λειτουργία του «Bomo Tosca Beach» θα είναι αυτή που θα καρπωθεί τη μερίδα του λέοντος από τους Ρώσους παραθεριστές, τους οποίους θα χάσει η υπόλοιπη αγορά.

  Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω έρχονται σε μια περίοδο, που το πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής του ΕΟΤ Μόσχας για την Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για το Ελληνο-Ρωσικό έτος, μέχρι και το τέλος του 2018.
  Δημήτρης Μπουντάς

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.