Χρονόμετρο

  ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ: Θα γίνει ποτέ αυτή η επένδυση;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στο παραπάνω ερώτημα απαντάει θετικά, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής που τα επισκέφτηκε μαζί με τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρχέλαο Γρανά και τον επενδυτή Νίκο Χαρακίδη.

   

  Ιδού οι εντυπώσεις του και τι υποστηρίζει για την υλοποίηση της επένδυσης: «Έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά για την κατάσταση των κτιρίων στα Λουτρά Ελευθερών. Επισκέφθηκα τον χώρο με τον Αρχέλαο Γρανά και τον Νίκο Χαρακίδη, έναν από τους μετόχους της εταιρίας που ανέλαβε την ανάπτυξη και τη λειτουργία της Λουτρόπολης.

  Η εικόνα αποκαρδιωτική. Τα κτίρια παρατημένα εδώ και δεκαετίες περιμένουν την κατεδάφιση. Χαμηλής ποιότητας κατασκευές, χαμένες μέσα στην οργιαστική βλάστηση. Σίγουρα το μέλλον θα είναι καλύτερο και πιο προσοδοφόρο για την περιοχή (σε συνδυασμό και με όσα θα προσφέρει η τεχνητή λίμνη του φράγματος Μαρμαρά).

  Ο Αρχέλαος μάς εξηγεί έναν από τους λόγους της κακοδαιμονίας. «Εδώ ήταν το φυλάκιο. Υπήρχε φύλακας και όταν βγήκε στη σύνταξη δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τη θέση»!

  Σήμερα γνωρίζουν τις πηγές λίγοι Έλληνες και αλλοδαποί. Ρίχνουν τον φράχτη και μπαίνουν παρά τις απαγορευτικές πινακίδες.

  Το πέτρινο κτίσμα των τούρκικων λουτρών έχει γίνει σκουπιδότοπος αλλά αντέχει. Εκείνο που θα προβληματίσει τους τεχνικούς είναι το κεντρικό ξενοδοχείο, που θυμίζει ρυθμό Μπάουχαους αλλά είναι καμένο και στατικά ευάλωτο. «Στην ανάγκη θα ξαναχτίσουμε την πρόσοψη» λέει αποφασιστικά ο Νίκος.

  Η επένδυση προχωρά. Πρόσφατα λύθηκε το πρόβλημα με την κατηγοριοποίηση του δάσους γύρω από τον οικισμό που έθετε σε κίνδυνο το εγχείρημα από το 2015. Ήδη η συνεργασία με το Δασαρχείο προχωρά κανονικά ώστε να αξιοποιηθούν και άλλοι χώροι με σεβασμό προς τη φύση.

  Πολλά μένουν ακόμη να γίνουν αλλά η αισιοδοξία αυτή τη φορά δεν είναι ανεδαφική. Σε λίγα χρόνια η εικόνα θα είναι εκπληκτική και το μέρος αυτό θα αναδείξει την περιοχή μας σε διάσημο προορισμό ιαματικού (και όχι μόνο) τουρισμού υψηλού επιπέδου».

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.