Χρονόμετρο

  Σφραγίζεται το κτήριο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Λουκέτο τη Δευτέρα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Απίστευτη ταλαιπωρία αναμένεται να βιώσουν οι ασφαλισμένοι από την προσεχή Δευτέρα, μετά την επίσημη ανακοίνωση για «λουκέτο» στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την αντικατάστασή του από το Π.Ε.Δ.Υ. Ο νέος θα αργήσει, τουλάχιστον ένα μήνα να στηθεί και να ξεκινήσει την λειτουργία του, ενώ οι διαμαρτυρίες σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία πληθαίνουν.

   

  Παράλληλα, μέχρι τα τέλη της άλλης εβδομάδας, το κτήριο που παλιότερα στέγαζε το ΙΚΑ και μέχρι πρότινος τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα σφραγιστεί έως ότου μπει σε λειτουργία ο νέος φορέας.

   

  Κρεμύδας: «Ο κόσμος μένει ξεκρέμαστος»

  «Έχουμε ακούσει διάφορα. Ότι θα έρθουν 1.700 γιατροί που θα στελεχώσουν τις Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. Πότε θα γίνει αυτό δεν ξέρουμε. Δε χρειάζεται να βιαζόμαστε και να ανησυχούμε», είπε με αρκετή δόση ειρωνείας ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑμεΑ, Μάκης Κρεμύδας και συνέχισε: «Μετά την απεργία των γιατρών από τις αρχές Νοέμβρη, αυτές ελάχιστες περιπτώσεις έχουν εξετάσει. Σήμερα, μαθαίνουμε ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει κατεβάσει ρολά, οι τίτλοι τέλους έπεσαν για έναν γίγαντα με γυάλινα πόδια μετά από δυο χρόνια λειτουργίας. Κάποιοι βρήκαν τρόπο να τον καταποντίσουν. Δεν υπάρχει στην Καβάλα ούτε ένας γιατρός για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ο κόσμος αναγκάζεται να πηγαίνει σε ιδιώτες γιατρούς για να γράψει τα φάρμακά του, δηλαδή για τα αυτονόητα. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλον αυτόν τον κόσμο. Δεν μπορεί να κλείσει ούτε ένα επιπλέον ραντεβού, αφού υπάρχει μεγάλη αναμονή, ακόμη και για τα ΑμεΑ, που έχουν μια προτεραιότητα. Το σύστημα με το Π.Ε.Δ.Υ. είναι στη θεωρία. Τίποτε δεν έχει προχωρήσει και ο κόσμος παραμένει ξεκρέμαστος. Όσοι είχαν ραντεβού με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δέχθηκαν τηλεφωνήματα και τους ακύρωσαν τα ραντεβού, με τη δικαιολογία ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν υφίσταται», κατέληξε ο κ. Κρεμύδας.

   

  Καζόπουλος: «Αδειάζουμε το κτήριο μέσα στην επόμενη εβδομάδα»

  «Από τα τέλη Νοέμβρη υπάρχει απεργία. Τα ραντεβού που ακυρώνονται είναι όσα έκλεισαν από το τηλεφωνικό κέντρο των Αθηνών και ειδοποιούμε τους ασφαλισμένους. Ενημερώνουμε τον κόσμο, ώστε να μην κατεβαίνει άδικα και προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί. Είμαστε ακόμη σε στάδιο απεργιών. Γεγονός είναι ότι την άλλη εβδομάδα, πάντως, ότι φεύγουμε».

  Αναφορικά με το αν έχει λάβει εντολή για άδειασμα του κτηρίου που στεγάζονταν μέχρι τώρα οι υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο κ. Καζόπουλος δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να γίνει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του υλικού (κτήριο, μηχανήματα, φάρμακα κ.α.) στην Περιφερειακή διοίκηση και το κτήριο αυτό θα παραμείνει κλειστό μέχρι την επίσημη λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), τονίζοντας ότι στο μεσοδιάστημα το βάρος για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα σηκώσουν οι ιδιώτες γιατροί ή οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας, με το δεύτερο να είναι πιο πιθανό, διότι ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και τα 10 ευρώ της επίσκεψης. Υπενθυμίζεται ότι κάθε γιατρός μπορεί να καλύψει μέχρι 400 άτομα κάθε μήνα, οπότε ο κόσμος θα αναγκάζεται να πληρώσει όλο το αντίτιμο της επίσκεψης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.