Χρονόμετρο

  Συλλαλητήριο κατά του LNG στις 3 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ξεκινάει  ενημερωτική εκστρατεία για την επιτυχία του εγχειρήματος

   

   

  Η διεξαγωγή ενός παγκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου στις 3 Ιουλίου κατά της εγκατάστασης πλωτής μονάδας LNG στον κόλπο της Καβάλας ήταν το αποτέλεσμα της ευρείας σύσκεψης τοπικών φορέων στη δημοτική βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή

  Παράλληλα, συστάθηκε μια πολυμελής συντονιστική επιτροπής που θα προετοιμάσει τις διαδικασίες για την επιτυχία του εγχειρήματος και θα στελεχώνεται από τους δημάρχους, νυν και απερχόμενους, των τεσσάρων δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τους κ.κ. Γρανά και Μαρκόπουλο από πλευράς αντιπεριφέρειας, τους προέδρους του τοπικού συμβουλίου Ν. Καρβάλης (νυν, απερχόμενο), τα τρία Επιμελητήρια (Τ.Ε.Ε.-Α.Μ., ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Οικονομικό Επιμελητήριο), την Ένωση Γονέων και τη συντονιστική επιτροπή κατά των δεξαμενών στη Βάσοβα. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το μεσημέρι της Δευτέρας (16/6).

  «Είναι μια ανοιχτή επιτροπή, όμως όσοι συμμετέχουν, έχουν κάνει όλοι τους πολύ καλή δουλειά στο παρελθόν σε ανάλογες κινητοποιήσεις. Η πρόταση που κάνουμε, είναι το συλλαλητήριο να διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες και όλη την κοινωνία, όχι μόνο την τοπική, αλλά και γενικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μπορεί να καταλήξουμε στις 3 Ιουλίου ή στις 26 Ιουνίου, όπως προτάθηκε αρχικά. Η τελική απόφαση ανήκει στη συντονιστική επιτροπή. Παράλληλα, θα εξετάσουμε και τα νομικά μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση πλωτής μονάδας L.N.G. Ελπίζω την επόμενη φορά να έχουμε στο πλευρό μας και τους φορείς της αγοράς», ανέφερε ο Κωστής Σιμιτσής αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.