Χρονόμετρο

  Αβίαστα συμπεράσματα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δεν θα μπω στον κόπο να συγκρίνω πόσο μεγαλύτερη ήταν η συγκέντρωση του Βαγγέλη Παππά, από αυτήν της Δήμητρα Τσανάκα, η οποία έγινε στον ίδιο χώρο την αμέσως επόμενη ημέρα. Δεν θα το κάνω, γιατί το πράγμα μιλάει από μόνο του, η δήμαρχος χρησιμοποίησε τον μισό χώρο, σε σχέση με του κ. Παππά και αυτό το λέει όλα. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό, γιατί μπορεί κανείς να διατυπώσει τον αντίλογο ότι ο επικεφαλής της ΚΑΠ διαθέτει ένα οργανωμένο χώρο που τον στηρίζει, ο οποίος αποτελείται από τους εργαζομένους στα πετρέλαια και τα λιπάσματα, οπότε υπάρχει ο κατάλληλος όγκος για μια μεγάλη συγκέντρωση αλλά και ο ενθουσιώδες κλίμα.

   

  Θα επιλέξω να σταθώ σε άλλο σημείο σύγκρισης και αυτό είναι το περιεχόμενο της ομιλίας των δύο επικεφαλής. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα επέλεξε να είναι απολογητική, αναφέρθηκε στην γενικότερη πολιτική κατάσταση για να στηρίξει την απουσία έργου και όχι μόνο αυτό, κατέφυγε και σε ανακρίβειες όπως «Ξέρω παρά πολύ καλά την αξία της σύνθεσης απόψεων. Γι’ αυτό εξάλλου η παράταξη μας ήταν και είναι πάνω από κόμματα». Κι αυτό ενώ είναι η μοναδική δήμαρχος που από την αρχή της θητείας της είχε την στήριξη όλων των καβαλιωτών και όλων των παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τελειώνει την θητεία της έχοντας δυσαρεστήσει πάρα πολλούς, έχοντας ξοδέψει το κεφάλαιο της αξιοπιστίας και επιπλέον αδυνατώντας να πείσει για τις ικανότητές της. Ισως γι’ αυτό και δεν άρθρωσε, ούτε μια κουβέντα για το μέλλον της πόλης, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται.

   

  Από την άλλη, ο λόγος του κ. Παππά ήταν πιο κοντά στην εποχή, στις ανάγκες της κοινωνίας και στην αποδοχή της συνεργασίας ως προϋπόθεση για να πάει η καβαλιώτικη κοινωνία μπροστά. Ο λόγος του επικεφαλής της ΚΑΠ ήταν αυτό που θέλει να ακούσει ο καβαλιώτης σήμερα και επιπλέον μίλησε και για το μέλλον της πόλης. Ασχέτως, αν κάποιος διαφωνήσει στα επιμέρους, στο σύνολο θα βρει πολλά σημεία να συμφωνήσει.

   

  Επικοινωνιακά, ήταν μεγάλο λάθος που η κ. Τσανάκα επέλεξε να κάνει την δική της εκδήλωση στον ίδιο χώρο με τον κ. Παππά και μάλιστα μια μέρα μετά, πρόσθεσε ένα ακόμη σφάλμα σε αυτά που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο αν και έχει ακόμη λίγο χρόνο για διορθωτικές κινήσεις, δεν ξέρω αν μπορεί, γιατί έχει εγκλωβιστεί σε καταστάσεις και συμβούλους που την αποκόπτουν από την πραγματική ζωή.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.