Χρονόμετρο

  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΥΩΝ – ΚΑΒΑΛΑ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η αεροπορική σύνδεση Λυών-Καβάλας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή και του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστόφερ Λε Ριγκολέ.

  Η έλευση του Γάλλου πρέσβη ήταν εθιμοτυπική στην πόλη μας, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο που ανέλαβε καθήκοντα σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ωστόσο, όπως ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης «δεν είχα ευκαιρία να έρθω ακόμη στην Καβάλα. Εκτός από τη σύσφιξη σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας θα συζητήσουμε για τις προοπτικές ανάπτυξης. Ένα θέμα είναι η αεροπορική σύνδεση Λυών-Καβάλας». Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή, οπότε αν υλοποιηθεί α υπάρχει μια σημαντική ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής μας από επισκέπτες από τη Νότιο Γαλλία.

  Ο κ. Ριγκολέ μίλησε και για την κρίση στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία έχει ένα έντονο αίσθημα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, διότι «οι Γάλλοι πιστεύουν πως αυτή δεν είναι μια ελληνική κρίση, αλλά μια κρίση που πλήττει και τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρώ ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση μόνο αν είμαστε ενωμένοι στο πλαίσιο της Ε.Ε. και αν διατηρήσουμε τις πολιτικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές αξίες μας».

  Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, αφού καλωσόρισε τον κ. Ριγκολέ στην Καβάλα, υπογράμμισε ότι είναι γνωστοί εδώ και αιώνες οι δεσμοί που ενώνουν τις δύο χώρες, τη Γαλλία με την Καβάλα, υπενθυμίζοντας την παρουσία της μονής Λαζαριστών, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πόλης μας. «Οι σχέσεις μας επιβεβαιώθηκαν μετά το ξέσπασμα της κρίσης, όταν οι Γάλλοι εξέφρασαν απόψεις υπέρ των συμφερόντων του ευρωπαϊκού νότου. Πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.