Χρονόμετρο
header banner

  ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Επικίνδυνη σπηλαίωση εκεί που δένουν τα πλοία της ακτοπλοΐας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η καθαρότητα των υδάτων στο λιμάνι Απόστολος Παύλος το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ανέδειξε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην υποθαλάσσια κρηπίδωση που εντοπίζεται στο ύψος της πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής για ανατολικό Αιγαίο μέχρι τον Πειραιά. Σ’ αυτή λοιπόν τη θέση και συγκεκριμένα σε βάθος 4 με 5 μέτρων παρατηρείται επικίνδυνη υποσκαφή – σπηλαίωση μέχρι τριών μέτρων προς τη στεριά και σε πλάτος περίπου 10 με 12 μέτρων. Το πρόβλημα ανέδειξε φωτογράφος του “Χ” που βρέθηκε εκείνη την ώρα στην προκυμαία και φωτογράφιζε την πόλη και το κάστρο κάτω από τον λαμπερό ήλιο και την καταπληκτική διαύγεια του ορίζοντα. Οι κινήσεις του φωτογράφου και ενός ακόμη πολίτη που βρέθηκε στο σημείο, ξένισαν τους ανθρώπους του Λιμενικού Σταθμού που στεγάζεται εξωτερικά από τον σταθμό των επιβατών και έσπευσαν στην περιοχή για να παρατηρήσουν και να αξιολογήσουν το μέγεθος της επικινδυνότητας.

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Χ”, η υποθαλάσσια βλάβη του κρηπιδώματος, η οποία προκλήθηκε μάλλον από την χρόνια και βίαιη εκτίναξη νερού από τις προπέλες των πλοίων, είναι τόσο σοβαρή που κρίνεται αναγκαία η μετατόπιση πρόσδεσης των πλοίων σε άλλο σημείο αφού με το βάρος των οχημάτων που φορτοεκφορτώνονται εγκυμονούν κίνδυνοι υποχώρησης μεγάλου μέρους της προκυμαίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κρηπίδωση στο λιμάνι Απόστολος Παύλος παραμένει η ίδια εδώ και 90 περίπου χρόνια, δηλαδή από την εποχή που άρχισε να κατασκευάζεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου στην αρχή της τέταρτης δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα και θεωρείται ιδιαίτερα καταπονημένη.

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.