Χρονόμετρο

  Δημήτρης Παπαδημούλης: Διαψεύδει ότι χάρισε το λιμάνι της Καβάλας στους Σκοπιανούς

  Δημοσιεύτηκε στις

  Απάντηση σε «ψευδές και συκοφαντικό» δημοσίευμα               

   

   

  Την απάντησή του για το «ψευδές και συκοφαντικό», όπως το χαρακτήρισε, δημοσίευμα, έδωσε προς αποκατάσταση της αλήθειας, με ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης παραθέτοντας την απομαγνητοφώνηση των όσων είπε στη συνέντευξη του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» αναφορικά με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. (Το δημοσίευμα τον εμφάνιζε να προτείνει να …μοιραστεί η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ τα εν λόγω λιμάνια).

   

  Ερωτηθείς, σχετικά με την επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ και στο «τι θα ευνοήσει την Ελλάδα;» ο κ. Παπαδημούλης απήντησε χαρακτηριστικά: «Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης είναι δικά μας λιμάνια, ελληνικά, αλλά μπορούν να γίνουν λιμάνια μέσα από τα οποία θα διακινούνται προϊόντα όλων των βαλκανικών χωρών» σημείωσε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο ‘Παραπολιτικά’. Η Εγνατία είναι ένας ελληνικός δρόμος, αλλά μπορεί να γίνει δρόμος μέσα από τον οποίο να διακινούνται προϊόντα όλων των βαλκανικών οικονομιών. Ο ΤΑΡ είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος θα περάσει κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα. Από μία αναπτυσσομένη συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών κρατών στα θέματα της οικονομίας, και όχι μόνο, και από έναν προσανατολισμό αυτών των κρατών μέσα στα επόμενα χρόνια ή λίγες δεκαετίες για την ένταξή τους στην ΕΕ, θα κερδίσουν όλοι και θα κερδίσει περισσότερο η Ελλάδα».

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.