Χρονόμετρο

  Χρ. Ηλιάδης: «Όλα παίρνουν τον δρόμο τους»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κάλλιο αργά, παρά ποτέ… Μετά από περίπου δύο μήνες, απ’ όταν είχαν βρεθεί στην Αθήνα και στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Σταύρου Σιμόπουλου οι Ν. Παναγιωτόπουλος, Α. Γιαννακίδης, Α. Γρανάς και Χ. Ηλιάδης, το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστή η έγκριση πίστωσης για το λιμάνι ύψους 16 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν για τη δημοπράτησης του έργου της επέκτασης των βορείων κρηπιδωμάτων στον Εμπορικό Λιμένα Φίλιππος Β’ και η διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού, μετά από τη διάλυση της εργολαβίας του «ΘΟΛΟΥ».

  Αν και οι αρχικές εξαγγελίες από το Υπουργείο έκαναν λόγο για δημοπράτηση σε είκοσι ημέρες περίπου, τελικά χρειάστηκε να περάσουν 58 για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

  Ο πρόεδρος του ΟΛΚ, Χρήστος Ηλιάδης, ανέφερε για την εξέλιξη αυτή ότι «σιγά-σιγά το έργο παίρνει τον δρόμο του. Είχα μια συνάντηση με υπάλληλο της Διεύθυνσης Επιστασίας Έργων του Υπουργείου Υποδομών, που είναι η επιβλέπουσα αρχή για το έργο του προσήνεμου μόλου. Με διαβεβαίωσαν ότι προχωράμε κανονικά. Δε μένουμε μόνο σε αυτά. Στο λιμάνι μαζί με αυτά τα 16 εκατ. ευρώ θα πέσουν περίπου 50 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει πάρει αυτό μέρος της τελικής του μορφής. Δηλαδή, χωρίς χερσαία έργα, υπερδομές, κτηριακά, δίκτυα, στέγαστρα και αποθηκευτικούς χώρους. Χωρίς αυτά, το λιμάνι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα έργα δεκάδων εκατομμυρίων που έχουν γίνει. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η σημερινή συνάντηση με τον κ. Γρανά, στον οποίο επανέφερα το θέμα της μελέτης για τα έργα της χερσαίας ζώνης. Τα έργα που θα προκύψουν από αυτή τη μελέτη έχουν άμεση σχέση και με τη σιδηροδρομική σύνδεση, που έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά έργα και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να είμαστε ανέτοιμοι και με ανολοκλήρωτες υποδομές, ενώ θα ξεκινούσαν τα έργα για τον σιδηρόδρομο».

   

  Συνάντηση με επαγγελματίες για νομιμοποίηση αυθαιρεσιών

  Συνάντηση με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμένα «Απόστολος Πάυλος» είχε χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΟΛΚ, Χρ. Ηλιάδης, στην οποία έδωσε το «παρών» η πλειονότητα τους.

  Συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο οι παράνομες κατασκευές των καταστημάτων θα πρέπει να νομιμοποιηθούν, όπως ορίζει ο νόμος 4178 περί αυθαιρέτων, ώστε οι επαγγελματίες να συμμορφωθούν και να μην αντιμετωπίσουν κυρώσεις.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.