Χρονόμετρο

  Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Μόλις δέκα αιτήσεις για εξώδικα στον Ο.Α.Ε.Ε.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μόλις δέκα αιτήσεις κατατέθηκαν από τους εμπόρους της Καβάλας για αποστολή εξώδικου από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας στον Ο.Α.Ε.Ε. ως μια μορφή άσκησης πίεσης για τα κατασχετήρια που έχει επιβάλει ο Οργανισμός στους επαγγελματίες λόγω των οφειλών των ασφαλιστικών τους εισφορών.

  Για το θέμα αυτό παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Βασίλης Λεμονίδης, καλώντας τους συναδέλφους του εμπόρους να έχουν πιο μαζική συμμετοχή και να προχωρήσουν ακόμη περισσότεροι στην κατάθεση αντίστοιχων αιτήσεων. Το θέμα αυτό απασχόλησε πρόσφατα και την έκτακτη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου, με τον κ. Λεμονίδη να υπογραμμίζει ότι οι αιτήσεις για το εξώδικο προς τον Ο.Α.Ε.Ε. θα γίνονται δεκτές για ακόμη δύο εβδομάδες. Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτή η μορφή κινητοποίησης είναι από τις πιο δυναμικές μέχρι σήμερα από τον κλάδο των εμπόρων και σχολιάζοντας τα όσα έγιναν κατά το παρελθόν, σημείωσε ότι «έως τώρα είχαμε προβεί σε διάφορους τρόπους αντίδρασης, όμως βλέπουμε ότι είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω, τόσο για το υπουργείο Εργασίας όσο και τον Ο.Α.Ε.Ε. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης, πλέον, είναι να περάσουμε σε ένδικά μέσα που θα “πονέσουν” τον Οργανισμό και το υπουργείο, που δυστυχώς μέχρι σήμερα κώφευε».

  Ο Β. Λεμονίδης δήλωσε ακόμη ότι οι επαγγελματίες δεν αντέχουν άλλο να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους κι ενώ η ύφεση βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο της, σε μια περίοδο που τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται κατακόρυφα, ενώ ο τζίρος των καταστημάτων διαρκώς μειώνεται. «Καλούμε όλα τα μέλη μας, ακόμη και όσους δεν είναι γραμμένοι στον σύλλογο, ή προέρχονται από άλλους επαγγελματικούς συλλόγους της Π.Ε. Καβάλας, να επισκεφθούν τα γραφεία μας ή να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά. Επτά στους δέκα επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. Επί συνόλου 570 μελών, ένας ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων θα ήταν τουλάχιστον πάνω από 50, για να μπορέσουμε να προβούμε στη διαδικασία του εξώδικου. Θα πρέπει όλοι να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν μπορεί να μη δραστηριοποιούμαστε. Πρέπει μαζικά να εναντιωθούμε στο μέτρο του Ο.Α.Ε.Ε. με τα κατασχετήρια που μας απέστειλε. Το εξώδικο είναι έτοιμο και άρτια καταρτισμένο. Κάθε μέλος από μόνο του θα προβεί σε εξώδικη διαμαρτυρία στον Ο.Α.Ε.Ε., ενώ η δαπάνη υπάρχει ούτως ή άλλως και σε μεμονωμένα εξώδικα, που κοστίζουν 40 ευρώ. Όταν κάποιος από μόνος του κάνει εξώδικο η τιμή είναι πενταπλάσια. Όταν είναι κάτι μαζικό, όταν μιλάμε για βροχή εξώδικων, τότε σίγουρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά», κατέληξε ο κ. Λεμονίδης.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.