Χρονόμετρο

  Λέμε ναι στον γωνιακό καναπέ!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ένα από τα πρώτα έπιπλα που επιλέγουμε όταν διακοσμούμε ή ανακαινίζουμε το σαλόνι του σπιτιού μας είναι ο καναπές. Περνάμε ώρες χαζεύοντας περιοδικά και βιτρίνες για να καταλήξουμε στον κατάλληλο καναπέ που θα ταιριάξει στο στυλ μας και φυσικά στο σαλόνι μας. Θα είναι διθέσιος, τριθέσιος ή γωνιακός; Υφασμάτινος ή δερμάτινος; Τι χρώμα ταιριάζει καλύτερα; Όλες αυτές οι απορίες μας δημιουργούνται όταν καλούμαστε να αποφασίσουμε το στυλ του καναπές που θα τοποθετηθεί στο σαλόνι μας.

  Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πλέον κατάλληλος καναπές, ιδιαίτερα για τα μεγάλα σαλόνια, είναι ο γωνιακός καναπές.

  Γιατί να επιλέξουμε τον γωνιακό καναπέ για το σαλόνι μας;

  • Χωράει περισσότερο κόσμο. Λόγω κατασκευής, ο γωνιακός καναπές μπορεί να χωρέσει περισσότερα άτομα, είτε στην απογευματινή συγκέντρωση της παρέας, είτε σε μια βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών.
  • Λόγω της γωνίας. Ας μην γελιόμαστε, η γωνία είναι μεγάλος πόλος έλξης, αφού εκεί χαλαρώνουμε και χουχουλιάζουμε τα βράδια πριν πέσουμε για ύπνο· είναι το σημείο στο οποίο όλοι θέλουν να καθίσουν.
  • Γιατί ο γωνιακός καναπές γίνεται ακόμη και κρεβάτι. Όλοι μας έχουμε αποκοιμηθεί στον καναπέ, είτε για λίγη ώρα, είτε μέχρι το επόμενο πρωί. Η γωνία είναι το πιο άνετο σημείο για να αποκοιμηθείς βλέποντας τηλεόραση και να κάνεις έναν καλό και γεμάτο ύπνο.
  • Στυλ: Ο σωστός γωνιακός καναπές μπορεί να δώσει άλλη δυναμική στο χώρο σου και να τον απογειώσει, με το κατάλληλο ντεκόρ.
  • Τέλος, προσφέρει πολλές γωνίες θέασης για την τηλεόραση. Δεν υπάρχει σαλόνι χωρίς μεγάλη τηλεόραση, πλέον. Η σωστή τοποθέτηση του γωνιακού καναπέ στο χώρο, μπορεί να σου δώσει πολλές διαφορετικές γωνίες θέασης, καθώς , λόγω σχήματος, περιβάλλει το χώρο και σου επιτρέπει να δεις τηλεόραση από πολλές θέσεις.

  Ποιος είναι ο κατάλληλος γωνιακός καναπές για το σαλόνι μας;

  Φυσικά δεν ταιριάζουν όλοι οι γωνιακοί καναπέδες σε όλα τα σαλόνια. Είναι σημαντικό να προσέξουμε το μέγεθος του καναπέ που θα επιλέξουμε. Για παράδειγμα, αν ο χώρος του σαλονιού μας είναι μικρός, θα πρέπει να επιλέξουμε έναν μικρό γωνιακό καναπέ, ενώ αν το σαλόνι μας είναι αρκετά ευρύχωρο, καλό είναι να επενδύσουμε σε έναν μεγαλύτερο γωνιακό καναπέ.

  Δηλαδή, προσέχουμε και επιλέγουμε το μέγεθος του καναπέ, ανάλογα με την χωρητικότητα του σαλονιού μας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το σαλόνι μας να δείχνει υπερβολικά άδειο ή πολύ φορτωμένο.

  Τέλος, όσον αφορά στα υφάσματα και τα χρώματα είναι καλό να προσπαθήσουμε να τα ταιριάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα με τα χρώματα των τοίχων και την υπόλοιπη διακόσμηση για να δημιουργηθεί μια αρμονία στον χώρο μας.

  Σε κάθε περίπτωση, ένας γωνιακός καναπές προσδίδει αρχοντιά και στυλ στο σαλόνι μας και γι’ αυτό το λόγο επιλέγουμε προσεκτικά έπιπλα maison.gr.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.