Χρονόμετρο

  ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ: Επιθεώρηση των δρόμων της πόλης χθες από συνεργείο για τις λακκούβες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Νίκος Ξανθόπουλος: «Ενημερώθηκε ο εργολάβος, προσωρινές οι αποκαταστήσεις, προς την άνοιξη οι ασφαλτοστρώσεις»

   

   

   

  Ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στην πόλη της Καβάλας είναι η οδός Καράνου, στη Δημοτική Αγορά, αλλά και η οδός Πτολεμαίου. Λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, αλλά και της βροχόπτωσης των τελευταίων 24ωρων έχουν σχηματιστεί πολύ μεγάλες λακκούβες, επικίνδυνες για οδηγούς, αλλά και πεζούς, στα σημεία, που μέχρι πρότινος ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες του εργολάβου, που εκτελεί το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων υψηλής και μέσης ζώνης της ΔΕΥΑ Καβάλας».

   

  Επί της οδού Καράνου, το χαντάκι διασχίζει κάθετα τον δρόμο και είναι εκεί για να μας θυμίζει με πόσο λανθασμένες διαδικασίες γίνονται τα δημόσια έργα στην Ελλάδα.

   

  Μια πολύ μεγάλη τρύπα έχει ανοίξει και στην οδό Πτολεμαίου με Ομήρου, ένας δρόμος που είναι πολυσύχναστος για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το κέντρο και να κατευθυνθούν προς τα δυτικά της πόλης.

   

  Η συγκεκριμένη λακκούβα στο οδόστρωμα είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει φθορές στα αυτοκίνητα, αλλά πολύ περισσότερο για τη σωματική ακεραιότητα των μοτοσικλετιστών, όπως και των πεζών, ειδικά αυτές τις ημέρες που είναι καλυμμένη με νερό.

   

  Είναι γεγονός ότι την περίοδο του χειμώνα αποφεύγονται οι ασφαλτοστρώσεις στο πλαίσιο της αποκατάστασης του οδοστρώματος, αφού το έργο θα οδηγηθεί σε αποτυχία λόγω των καιρικών συνθηκών, ωστόσο μπορεί να δοθεί μια προσωρινή λύση, πριν υπάρχουν δυσάρεστα περιστατικά με τραυματισμούς.

   

   

  Ξανθόπουλος: «Έγινε αυτοψία, ενημερώθηκε ο εργολάβος για αποκαταστάσεις»

   

  Για το θέμα ήταν ενήμερος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο «Χ» ήδη χθες υπάλληλοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν αυτοψία στους δρόμους της πόλης κι όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου για το «δίκτυο υψηλής και μέσης ζώνης ».

   

  «Σήμερα, δύο υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ έκαναν αυτοψία, όπου υπάρχουν εν εξελίξει έργα της επιχείρησης, με κυριότερο αυτό της “υψηλής και μέσης ζώνης “, ώστε να καταγράψουν λακκούβες και τυχόν άλλα προβλήματα. Για τις διαπιστώσεις τους, ενημερώθηκε ο εργολάβος, που εκτελεί το συγκεκριμένο έργο, ώστε μόλις το επιτρέψει ο καιρός να προχωρήσουμε σε μια προσωρινή αποκατάσταση του οδοστρώματος και εν συνεχεία, πιθανότατα την άνοιξη, να γίνει και η απαραίτητα ασφαλτόστρωση. Δυστυχώς, προβλήματα έχουμε και στην οδό Ομονοίας και στην οδό Ήρας, καθώς και σε άλλα σημεία. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε τη βελτίωση του καιρού, ώστε στη συνέχεια να γίνουν, όπου χρειάζεται και οι ανάλογες παρεμβάσεις».

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.