Χρονόμετρο

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΤΣΙΕΜΕΝΙΔΗΣ: «Η καραντίνα να μας διδάξει να δούμε τη ζωή διαφορετικά»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο προπονητής του Νέστου Χρυσούπολης, Κυριάκος Κετσιεμενίδης, είναι και αυτός σε… καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Δέχθηκε να μιλήσει στο kavala-sports.gr για την δική του εμπειρία εκτός αποδυτηρίων και γηπέδων, εκτός δράσης.  Επίσης, ανέφερε τον προβληματισμό του για το μέλλον του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

  Τι κάνουμε στις μέρες καραντίνας;

  «Όταν το ποδόσφαιρο είναι ο τρόπος ζωή σου είναι πραγματικά επώδυνο να απέχεις από την μυρωδιά των αποδυτηρίων, από το άρωμα του χλοοτάπητα.

  Πρέπει όμως εμείς οι προπονητές, τώρα που βρίσκουμε χρόνο να είμαστε σπίτι, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, για να βοηθήσουμε τις ομάδες που δουλεύουμε να δείχνουν πάντα κάτι πρωτοποριακό και ξεχωριστό.

  Υπάρχουν πολύ ωραία βιβλία όπως το «Προπόνηση μετάβασης» το «Ετήσιο πλάνο προπόνησης» όπως και οι τακτικές του Γκουαρντιόλα και του Κλοπ που είναι εξίσου ελκυστικές.

  Καλό θα είναι μένοντας σπίτι, που είναι το βασικό στάδιο της ζωής μας, αυτήν την στιγμή να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά ο καθένας στην εργασία του και στον τομέα του».

  Πρέπει να δούμε διαφορετικά τη ζωή…

  «Η καραντίνα πρέπει να μας διδάξει να δούμε την ζωή διαφορετικά και το παραμικρό που ζούμε να το εκτιμάμε. Κυρίως να έρθουμε πιο κοντά στην θρησκεία μας γιατί όλα είναι ένα μήνυμα στην ζωή, ένα μήνυμα που πρέπει να το αποκρυπτογραφούμε».

  Τι προβλέπει για το πρωτάθλημα;

  «Σε ότι αφορά την ομάδα μας αναμένουμε την έναρξη πράγμα που με φοβίζει για όλους τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων. Θα έχουν μεγάλη αποχή και θα τους υποχρεώσουμε να μπουν σε υψηλούς ρυθμούς για το υπόλοιπο της χρονιάς, με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς.

  Πρέπει τον αθλητή σε ό,τι απόφαση και να πάρουν να τον βάλουν πάνω από όλα, είτε αυτά λέγονται συμφέροντα είτε θελήματα κάποιων. Παρόλα αυτά όποια απόφαση και να παρθεί εμείς θα είμαστε εκεί να την βγάλουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται για τα παιδιά κυρίως. Βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά σε συζήτηση με τον πρόεδρο και με μέλη της ομάδας για το μέλλον μας και αναμένουμε αποφάσεις. Εύχομαι να βγούμε από όλο αυτό δυνατοί και υγιείς και όλα τα αλλά γίνονται!!!»


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.