Χρονόμετρο

    Υπόθεση Μ. Φιλιππίδου: Προσωπική ήττα του Δ. Κυριαζίδη

    Δημοσιεύτηκε στις

    Δε συζητήθηκε η επερώτηση του Βουλευτή Δράμας για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, που άφηνε υπόνοιες για διοικητική ανικανότητα της Μ. Φιλιππίδου – Καμία διάθεση από Ι. Βρούτση και Β. Κιγκέρογλου για αντικατάσταση της προέδρου

     

    Δε συζητήθηκε χθες η ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ., Δ. Κυριαζίδης, σχετικά με την δυσλειτουργία που παρουσιάζεται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, που έχουν δημιουργηθεί από τη λειτουργία του ενιαίου φορέα, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

    Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και ο αρμόδιος υφυπουργός για τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου δεν προσήλθαν καν στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, κατά την οποία προήδρευε ο Β’ Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής.

    Στην ερώτησή του, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, ο Δραμινός βουλευτής κάνει αναφορά στην «εσφαλμένη νομοθετική επιλογή της διοικητικής υπαγωγής και ένταξης των φορέων αυτών στο ΚΠΠ Π ΑΜΘ με έδρα την Καβάλα». Επισημαίνει ο κύριος βουλευτής, ότι παλαιότερα είχε θέσει το πρόβλημα στον τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, «ο οποίος αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν, επιφυλάχθηκε να αναληφθεί σχετική αποκαταστατική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία, δυστυχώς, έως και σήμερα δεν έχει ληφθεί».

    Στην ερώτηση, επισημαίνονταν αδυναμία σωστής λειτουργίας όλων των ιδρυμάτων, τα οποία είναι ενταγμένα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς υφίσταται μεγάλη διασπορά τους σε όλη την Περιφέρεια «καθιστώντας εξαιρετικώς δυσχερή τον έλεγχο και την εποπτεία της λειτουργίας των επιμέρους Παραρτημάτων από το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ με άμεσο αποτέλεσα την εδώ και 12 μήνες διαρκώς ελλιπή λειτουργία» των συγχωνευθέντων ιδρυμάτων.

    Τέλος, ο κ. Κυριαζίδης καταλόγιζε ευθύνες στην λειτουργία της προέδρου του ενιαίου φορέα Μ. Φιλιππίδου: «Πέραν δε τούτων, εκτός από τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη σαφούς καθορισμού των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων των μελών του ΔΣ του ενιαίου φορέα, τα οποία εξ αντικειμένου δεν μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματική και άμεση εποπτεία στα Παραρτήματα, δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια το καθεστώς του τρόπου διαχείρισης του νέου φορέα με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία των Παραρτημάτων του ΜΚΦ, και τούτο υπ’ ευθύνη της νυν Προέδρου  του ΝΠΔΔ, η οποία αποδεικνύεται στην πράξη ανεξήγητα συγκεντρωτική, μακράν κάθε σύγχρονης διοικητικής ικανότητας και ως εκ τούτου ανεπαρκής.»

    Κλείνοντας την ερώτησή του, ο Δ. Κυριαζίδης ρωτούσε τον υπουργό: 1. Με ποιο τρόπο και χρονοδιάγραμμα θα αποκατασταθεί η ομαλή διοικητική λειτουργία των Παραρτημάτων και  πότε επιτέλους θα αποκατασταθεί νομοθετικά η αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος της Δράμας, των ιστορικών ιδρυμάτων της και των τροφίμων τους; 2. Έως της αναλήψεως της επιβαλλομένης αποκαταστατικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως είχε δημόσια δεσμευτεί από βήματος της Βουλής ο κ. Μανιτάκης, αναμένεται να ανατεθούν αρμοδιότητες στα μέλη του ΔΣ. του ενιαίου φορέα και πότε; θα προβεί το Υπουργείο σε αντικατάσταση της νυν Προέδρου του ενιαίου φορέα προς μερική αποκατάσταση της διοικητικής ομαλότητας».

    Ο Δ. Κυριαζίδης έχει το δικαίωμα να επανέλθει με νέα ερώτηση προσεχώς, κάτι που θα πραγματοποιήσει σε μελλοντική συνεδρίαση. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Υπ. Εργασίας, ο Ι. Βρούτσης, αλλά και ο Β. Κεγκέρογλου έχουν εκφραστεί θετικά για το έργο που πραγματοποιεί η Μ. Φιλιππίδου εδώ και έναν περίπου χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της προεδρία του Κ.Κ.Π. της Π.Α.Μ.-Θ. και επομένως δε συντρέχουν λόγοι αντικατάστασής της.

     

    Δημήτρης Μπουντάς


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.