Χρονόμετρο

  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ – Ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Κώστα Χατζηεμμανουήλ

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Αγαπητέ συνδημότη

  Από την αρχή του 2014, ο Δήμος μας, όλοι εμείς που ζούμε κι εργαζόμαστε σ’ αυτό το νησί, με πρώτη την δημοτική αρχή βιώσαμε μια απερίγραπτη Οδύσσεια στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς μας.

  Αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι προέταξαν το μικροπολιτικό τους συμφέρον πάνω,  και πριν από το συμφέρον του τόπου, αυτό το οποίο τους έταξε ο λαός του νησιού να υπηρετήσουν.

  Προσπάθησαν με προσφυγές κατά του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό να τορπιλίσουν τη λειτουργία του.

  Αποπειράθηκαν με αποχή από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας, ώστε να καταλυθεί ακόμη και αυτή η υπόσταση του Δήμου.

  Τρεις ολόκληρους μήνες διήρκησε αυτός ο βρώμικος πόλεμος με στόχο την υποβάθμιση του περιβάλλοντος του νησιού, της δημόσιας εικόνας του, την καταστροφή. Προσδοκώμενο όφελος; Προεκλογικά οφέλη γι’ αυτούς που δεν λογαριάζουν τίποτα και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα στο βωμό της ματαιοδοξίας και της ιδιοτέλειάς τους, γι’ αυτούς που έχουν την αναίδεια να ζητούν την ψήφο σου, την εμπιστοσύνη σου να υπηρετήσουν τι;

  Σίγουρα όχι εσένα, φίλε δημότη, σίγουρα όχι τον τόπο και τα συμφέροντά του, τα κοινά.

  Τρεις μήνες λειτουργήσαμε τον Δήμο με τιτάνιο αγώνα καθημερινό, με αγωνία και αυταπάρνηση.

  Με στοιχεία και αριθμούς που παρουσιάσαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών αποδείξαμε την πορεία οικονομικής και διοικητικής αυτοεξυγίανσης του Δήμου Θάσου. Την πρωτιά του σε έργα ΕΣΠΑ πανελλαδικά, την ανοδική του πορεία και την ασύγκριτα βελτιωμένη εικόνα του σε σχέση με την εικόνα διάλυσης και χρεωκοπίας που παρουσίαζε το 2010, πριν αναλάβουμε. Αποδείξαμε το νοικοκύρεμα του Δήμου Θάσου, που έγινε και γίνεται καθημερινά από αυτή τη δημοτική αρχή.

  Το ελεγκτικό συνέδριο μάς δικαίωσε αποδεχόμενο τις θέσεις μας ρητά και ανεπιφύλακτα. «Ο προϋπολογισμός του Δήμου Θάσου θεωρείται οριστικά εγκεκριμένος και καθίσταται άμεσα εκτελεστός» 28/3/2014.

  Η πρώτη μας ενέργεια ήταν να πληρώσουμε καύσιμα, επισκευές οχημάτων και να ριχτούμε πάση δυνάμει στην αποκατάσταση της εικόνας του Δήμου μας με πρώτο μας μέλημα την καθαριότητα. Αυτής της εικόνας, που με κάθε μέσον προσπάθησαν να αμαυρώσουν αδιαφορώντας για την υγεία και την οικονομία των κατοίκων του νησιού, αυτοί που εκπροσωπούν το εφιαλτικό παρελθόν του Δήμου και οι καιροσκόποι συνεργάτες τους.

  Αυτές τις εξηγήσεις τις όφειλα σε εσένα που νιώθεις τον καθημερινό μου αγώνα και την αγωνία για το νησί μας, φίλε συνδημότη, τα χρόνια αυτά που μου εμπιστεύτηκες να σε υπηρετήσω από τη θέση του δημάρχου. Οφείλω σε εσένα όμως κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την κατανόηση και την υπομονή που επέδειξες, αυτούς τους τρεις μήνες, για τις όποιες μικρές ή μεγάλες παραλήψεις στον τομέα της καθαριότητας.

  Βγήκαμε δικαιωμένοι από αυτόν τον αγώνα. Ο Δήμος συνεχίζει το έργο του απρόσκοπτα με γνώμονα το κοινό συμφέρον μόνο.

  Μην ξεχνάς ότι εμείς αποκαταστήσαμε και την τελευταία χωματερή του νησιού, τη Μούργενα, που απειλούσε με τη δυσωδία της να καταστρέψει την υγεία και την οικονομία του τόπου. Θυμήσου ότι έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού με προγράμματα ανακύκλωσης, διαχείρισης των βιοαποδομήσιμων, διαλογής στην πηγή κλπ όταν οι προκάτοχοί μας εντάξαν το νησί μας σ’ ένα ασύμφορο οικονομικά σχεδιασμό, σχεδόν καταστροφικό, αφού είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε τα σκουπίδια στην στεριά καθημερινά.

  Μαζί θα προχωρήσουμε με νέα αντίληψη για το περιβάλλον και την καθημερινότητα. Μαζί, Μόνο για τη Θάσο».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.