Χρονόμετρο

  ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ: Κατατέθηκαν τα υπομνήματα από Β. Ξουλόγη και Φ. Αναστασιάδη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σ’ ένα μήνα η απόφαση του δικαστηρίου για την ένσταση που κατέθεσε επί του αποτελέσματος της 25ης Μαΐου ο δήμαρχος Παγγαίου

   Στην ανάγνωση των ονομάτων των δύο διαδίκων προχώρησε χθες η έδρα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, αναφορικά με τη γνωστή διαφορά των δύο συνδυασμών που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου στον Δήμο Παγγαίου και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη, που κατέθεσε ένσταση επί του αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής και του Φίλιππου Αναστασιάδη, που έκανε αντένσταση, όντας ο νικητής των εκλογών.

  Η χθεσινή διαδικασία είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, με τις νομικές υπηρεσίες των κκ. Ξουλόγη και Αναστασιάδη να καταθέτουν τα υπομνήματά τους.

  Θα ακολουθήσει η εισήγηση από την δικαστή, ενώ η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, εφόσον δεν υπάρξει θέμα με τις άδειες των δικαστικών, καθώς την 1η Σεπτέμβρη η νέα διοίκηση αναλαμβάνει τα καθήκοντά της.

  Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας δίνεται η δυνατότητα ένστασης και στις δύο πλευρές.

   Διεργασίες ενόψει της 1η Σεπτεμβρίου

   Ο Β. Ξουλόγης, στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι «καταθέσαμε την ένσταση για το αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου. Θεωρούμε ότι υπάρχουν ψηφοδέλτια που δεν έπρεπε να επικυρωθούν, ενώ άλλα που ακυρώθηκαν, θα έπρεπε να επικυρωθούν. Για να καταθέσουμε ένσταση, δε βασιζόμαστε μόνο σε ενδείξεις, όμως αυτό είναι θέμα που θα κρίνει η δικαιοσύνη. Πιστεύω σε λίγες μέρες θα εκδοθεί η απόφαση. Τα προβλήματα στον δήμο Παγγαίου τρέχουν. Η νέα διοίκηση πρέπει να αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου και να προετοιμαστεί κατάλληλα, όποια κι αν είναι αυτή».

  Από την πλευρά του ο Φ. Αναστασιάδης, υπογράμμισε: «Αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι οι εκλογές κρίθηκαν στις 25 Μαΐου. Είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα του δικαστηρίου. Πιστεύω ότι μετά από ένα 20ήμερο θα έχουμε και την απόφαση και πιστεύω ότι θα απορρίψει την ένσταση του κ. Ξουλόγη. Τα ψηφοδέλτια που λέει ο κ. Ξουλόγης ότι δεν έχουν μονογραφεί, τα έκριναν οι παρόντες δικαστικοί αντιπρόσωποι στην εκλογική διαδικασία, οπότε δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα».

  Αναφορικά με το αν η ενημέρωση η δική του και των συνεργατών του προχωράει, παρά τις δικαστικές διαμάχες επί του αποτελέσματος, σημείωσε: «Έχουμε να ενημερωθούμε για πάρα πολλά, κυρίως από υπηρεσιακούς παράγοντες. Με την έκδοση και της δικαστικής απόφασης, θα βγούμε με μια συνέντευξη Τύπου να αναφέρουμε την εκτίμησή μας για την κατάσταση που παραλαμβάνουμε, αλλά και πως θα κινηθούμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας».

  Όσο για τα ονόματα των άμεσων συνεργατών του, αυτά ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν λίγο μετά τις 15 Αυγούστου.

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.