Χρονόμετρο

  Δήμαρχος Παγγαίου: «Η λάσπη δεν ακουμπάει τον Ξουλόγη»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Χείμαρρος ο δήμαρχος Παγγαίου, σε συνέντευξη Τύπου διάρκειας μιας ώρας – «Βολές» κατά Αναστασιάδη, Μπόνου – Αναλυτική παρουσίαση των έργων και εξηγήσεις για την επιλογή Χρ. Πριονίδη

   

   

  Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο δημαρχείο, στην Ελευθερούπολη, ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας ουσιαστικά ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του τα τελευταία τρία χρόνια, ενόψει και των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, αλλά και απαντώντας στις επιθέσεις λάσπης των πολιτικών του αντιπάλων.

  Ο κ. Ξουλόγης ανέφερε ότι δεν τον ακουμπάει η λάσπη που εκτοξεύουν οι αντίπαλοι του, αναφορικά με το θέμα του «πόθεν έσχες», απευθύνοντας κάλεσμα σε όποιον κόπτεται περί «καθαρότητας» να ανεβάσει τη δική του δήλωση «πόθεν έσχες» στην ιστοσελίδα του Δήμου Παγγαίου, όπως ήδη έχει πράξει ο ίδιος.

  Μίλησε εκτεταμένα για τα έργα που έγιναν σε όλους τους οικισμούς του δήμου Παγγαίου και ανέφερε ως μεγαλύτερη επιτυχία του τα τελευταία τρία χρόνια την επιτυχή συνένωση πέντε καποδιστριακών δήμων σε έναν μεγάλο δήμο Παγγαίου, έστω και με τα πολλά οικονομικά προβλήματα της εποχής και τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση από τους κρατικούς πόρους (Σ.Α.Τ.Α., Κ.Α.Π.).

  Παράλληλα, άφησε αιχμές για τους δύο συνυποψηφίους δημάρχους, τον Φίλιππο Αναστασιάδη και τον Θόδωρο Μπόνο, τονίζοντας ότι επί τρία χρόνια ουσιαστικά ήταν απόντες και εμφανίστηκαν ξαφνικά λίγο διάστημα πριν τις εκλογές, παραδεχόμενος μόνο τον Γιάννη Φιλόσογλου. «Έχω πάει σε 90 από τις 100 εκδηλώσεις που με καλέσανε. Στις 50-60 είδα και τον κ. Φιλόσογλου. Οι άλλοι που ήταν επί τρία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

   

   

  Από τους πρώτους σε εντάξεις έργων πανελληνίως

   

  «Είμαστε πέντε υποψήφιοι και επειδή λέγονται πολλά και διάφορα, θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε, ώστε να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση που διοχετεύεται σε όλα τα Μέσα. Σε όλα τα χωριά του δήμου Παγγαίου γίνεται οργασμός έργων. Πέσαμε με τα μούτρα στο Ε.Σ.Π.Α. και καταφέραμε να εντάξουμε έργα 65 εκατ. Ευρώ, με αποτέλεσμα να είμαστε από τους πρώτους περιφερειακούς δήμους σε εντάξεις. Πολλοί δήμαρχοι καυχούνταν για το γεγονός ότι έκαναν έναν βιολογικό καθαρισμό μέσα στις θητείες τους, όταν εμείς μέσα σε τρία χρόνια έχουμε ολοκληρώσει ή έχουμε εντάξει βιολογικούς σχεδόν σε κάθε χωριό του διευρυμένου δήμου Παγγαίου. Στην παραλία Οφρυνίου, ενώ μέχρι το 2010 δεν υπήρχε ούτε μια σελίδα μελέτης, μέσα σε τρία χρόνια αλλάξαμε το τοπίο. Ολοκληρώσαμε το έργο υδροδότησης της παραλιακής ζώνης στον πρώην δήμο Ελευθερών, με δίκτυο 41 χλμ. που ξεκινά από τον Μαρμαρά και φτάνει σε Ηρακλείτσα, Ν. Πέραμο, Ελαιοχώρι και Ελευθερές, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της  για 50 χρόνια. Όμως το μεγαλύτερο έργο για τη διοίκηση μας αυτή την τριετία ήταν ότι καταφέραμε να ενώσουμε 40 χωριά από τους πέντε καποδιστριακούς δήμους σε έναν και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου», τόνισε αρχικά ο κ. Ξουλόγης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

   

  Η αναφορά στον Λ. Αθανασιάδη

  Πνευματικό παιδί του Λευτέρη Αθανασιάδη χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Β. Ξουλόγης και θυμήθηκε μια επιγραφή που είχε ο αείμνηστος δήμαρχος Καβάλας στο γραφείο του για τον ευεργετημένο και τον αχάριστο. «Την έχω αυτή την επιγραφή στο γραφείο μου και θυμάμαι τον Λ. Αθανασιάδη. Βλέπω φίλους και συνεργάτες να είναι απέναντι μου και να με κατηγορούν», είπε ο δήμαρχος Παγγαίου, με την αναφορά να εστιάζεται στο πρόσωπο του κ. Μπόνου, τον όποιο όπως είπε είχε άμεσο συνεργάτη στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου. «Είναι αντιδεοντολογικό, ενώ δεν έχεις παραιτηθεί από τη θέση σου, να βγαίνεις και να κατηγορείς έναν άμεσο συνεργάτη σου. Μου βάζουν την ταμπέλα του μνημονιακού δημάρχου. Όταν έπαιρναν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα αθλητικά σωματεία, χρήματα με τα οποία τους στήριξε ο δήμος, αυτά τα χρήματα δεν ήταν μνημονιακά; Τα έχει αυτά τα ωραία η προεκλογική περιόδος. Απλά, διαπιστώνουμε ποιος είναι άνθρωπος και μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε με νόημα ο κ. Ξουλόγης.

   

  Το νέο Ε.Σ.Π.Α. και η ευκαιρία για την αξιοποίηση του Παγγαίου

  Ο Β. Ξουλόγης στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγει το νέο Ε.Σ.Π.Α. για την αξιοποίηση του δήμου Παγγαίου, τονίζοντας ότι «μια αδικία ετών πρέπει να διορθωθεί και να δώσουμε στο Παγγαίο αυτό που του αξίζει» και αναφέρθηκε τόσο στα Λουτρά Ελευθερών όσο και στο Δασικό Χωριό, τα οποία όπως σημείωσε έχουν φύγει από την κυριότητα του δήμου. Για τα Λουτρά τόνισε πως έχουν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., ενώ το Δασικό Χωριό θα αξιοποιηθεί από την επιχειρηματία Άννα Ζήκου, που είχε καταθέσει την καλύτερη πρόταση πέρυσι σε σχετική δημοπρασία.

   

  «Η λάσπη δεν πιάνει τον Ξουλόγη»

  «Φέρτε τα πόθεν έσχες». Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους όσους τον λασπολογούν έκανε ο Β. Ξουλόγης, με αφορμή τα όσα γράφονται και λέγονται σε γραπτό, ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το «πόθεν έσχες» του δημάρχου Παγγαίου. «Όπως ορίζει ο Καλλικράτης, το δικό μου “πόθεν έσχες” βρίσκεται διαθέσιμο σε όλους στην ιστοσελίδα του δήμου. Ας μας φέρουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι τα δικά τους “πόθεν έσχες”, πρώην και νυν. Έχω ένα Opel Vectra κι ένα σπίτι με δάνειο από την Alpha Bank στα 11 χρόνια δημαρχίας, όταν άλλοι γυρνάνε με τζιπ και BMW. Η λάσπη τον Ξουλόγη δεν τον πιάνει».

   

  Ο Β. Ξουλόγης κάλεσε τους συνυποψηφίους του να συμβάλλουν στον πολιτικό πολιτισμό, που πρέπει να είναι «κορωνίδα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και μίλησε με ένα ακόμη παράδειγμα.

  «Είμαι πρόεδρος της Αναπτυξιακής και προσφάτως ήρθε μια αίτηση του Φίλιππου Αναστασιάδη στο LEADER, η οποία και εγκρίθηκε, με ένα πολύ μεγάλο κονδύλιο. Ποιος άλλος θα το έκανε αυτό κα δε θα έβαζε εμπόδια;», σημείωσε ο δήμαρχος Παγγαίου και ευχήθηκε σε όλους καλή προεκλογική περίοδο.

  Σχολιάζοντας τα γκάλοπ, που παρήγγειλαν άλλοι συνυποψήφιοί του και τον φέρνουν πρώτο, τόνισε ότι το έργο της διοίκησης έχει απήχηση στην κοινωνία και αποτυπώνεται στο κατά πολύ υψηλότερο ποσοστό που συγκεντρώνει η δική του παράταξη έναντι των άλλων τεσσάρων συνδυασμών.

   

  Εξηγήσεις για συνεργασία με Πριονίδη

  Επίσης, ο δήμαρχος Παγγαίου είπε ότι μίλησε και με τον κ. Μπόνο και με τον κ. Μπράτσο, πριν αυτοί κατεβάσουν τα ψηφοδέλτιά τους, που στηρίζονται από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Κ.Κ.Ε. αντίστοιχα και υπογράμμισε ότι δεν αποκλείει κανέναν.

  Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε και για την επιλογή να εντάξει στο δικό του ψηφοδέλτιο τον Χρήστο Πριονίδη, με τον οποίο υπήρξαν εντάσεις το προηγούμενο διάστημα και απάντησε χαρακτηριστικά: «Μιλήσαμε, βάλαμε κάποιους κανόνες. Αν δεν τηρηθούν, δε θα είναι στην ομάδα μου».

   

  Το «δις εξαμαρτείν» του Αναστασιάδη

  Ο κ. Ξουλόγης έριξε τα βέλη του και για τον Φ. Αναστασιάδη, κατηγορώντας τον για διάσπαση, κάτι που όπως είπε το κάνει για δεύτερη φορά (είχε προηγηθεί κάτι αντίστοιχο όταν έβαζε υποψηφιότητα στον πρώην Δήμο Ορφανού). «Το έκανε και παλαιότερα, αλλά δεν του είχε βγει σε καλό. Το δις εξαμαρτείν… Με καλέσανε σε 100 εκδηλώσεις και πήγα στις 90. Στις 50-60 απ’ αυτές είδα τον κ. Φιλόσογλου, τον οποίο θεωρώ ότι αδίκησαν οι πρώην συνεργάτες του».

   

  Τα στοιχήματα της νέας θητείας

  Καταλήγοντας, ο κ. Ξουλόγης τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη θητεία του θα είναι η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου, το οποίο θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για την περιοχή, με τη μελέτη, όπως είπε ο δήμαρχος Παγγαίου να είναι έτοιμη και μόλις ανοίξει η σχετική πρόσκληση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα κατατεθεί άμεσα.

  Επίσης, μίλησε για ανάγκη επενδύσεων σε ξενοδοχειακή μονάδα στον δήμο Παγγαίου, με ιδανικότερο χώρο για ανέγερση τέτοιας μονάδας, αντίστοιχης με αυτές σε Καβάλα και Θάσο, την αλάνα της Ηρακλείτσας.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.