Χρονόμετρο

  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΠΕΡΑΜΟ: Η καταγραφή της αφθονίας των θαλάσσιων αλιευμάτων στην Ελλάδα και την ΕΕ από την ευρωπαϊκή δράση MEDITS

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Η καταγραφή της αφθονίας των θαλάσσιων αλιευμάτων και της βιοποικιλότητας της Μεσογείου αποτελούν τους βασικότερους στόχους της ευρωπαϊκής δράσης MEDITS (MEDIteranean Trawl Survey) στην οποία συμμετέχει το ΙΝ.ΑΛ.Ε. (Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας) με έδρα τη Νέα Πέραμο Καβάλας του δήμου Παγγαίου, αναλαμβάνοντας το ερευνητικό κομμάτι της παραπάνω δράσης για το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

   

  Το δωδεκαμελές εξιδεικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΙΝ.ΑΛ.Ε. και το πενταμελές πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους «Μεγαλόχαρη» αναχώρησαν στις 10 Ιουνίου από το λιμάνι της Νέας Περάμου συμμετέχοντας στο ετήσιο ερευνητικό ταξίδι πειραματικής αλιείας με τράτα βυθού που υλοποιείται στο πλαίσιο του MEDITS (MEDIteranean Trawl Survey) και είναι ενταγμένο στο Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ).

   

  Η αξιολόγηση της κατάστασης των ιχθυοαποθεμάτων στη χώρα μας, η αποδοτικότητα των διαφόρων τμημάτων του αλιευτικού τομέα, οι επιπτώσεις των αλιευτικών δραστηριοτήτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα, η ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος αλλά και η κατάσταση των ευάλωτων ειδών, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν οι επιστήμονες του ΙΝ.ΑΛ.Ε. κατά τη διάρκεια του ερευνητικού ταξιδιού τους στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.