Χρονόμετρο

  Χρ. Ηλιάδης: «Ίσως ξεπεράσουμε τις 30 αφίξεις το 2015»

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Θετικός ο απολογισμός αφίξεων κρουαζιεροπλοίων το 2014, ακόμη πιο θετικοί οι οιωνοί για το 2015, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΚ

   

   

  Θετικός το δίχως άλλο είναι ο απολογισμός για το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, τον Οργανισμό Λιμένα, τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και το Επιμελητήριο, αναφορικά με τις αφίξεις και την παρουσία 26 κρουαζιερόπλοιων μέσα στο 2014, τα οποία μετέφεραν συνολικά 13.087 επιβάτες, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά την πόλη μας και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της.

   

   

  Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο «Χ» ο πρόεδρος του ΟΛΚ, Χρήστος Ηλιάδης, τα πρώτα μηνύματα για τις αφίξεις του 2015 είναι άκρως ενθαρρυντικά, αφού από τις επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες αυτές ενδεχομένως να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις 30, βάζοντας για τα καλά την Καβάλα στον χάρτη του τουρισμού κρουαζιέρας!
  Μάλιστα, ο ΟΛΚ εξέδωσε σήμερα και σχετικό δελτίο Τύπου, μετά τις δύο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέσα στο Σαββατοκύριακο (Seven Seas Voyager και το Louis Cristal), σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Με το κρουαζιερόπλοιο “Louis Cristal” ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για φέτος.

  Πολύ σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε το 2014, καθώς στον Λιμένα Καβάλας “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ” κατέπλευσαν 26 κρουαζιερόπλοια με 13.087 επιβάτες, έναντι 15 κρουαζιερόπλοιων με 7.099 επιβάτες το 2013.

  Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και το 2015. Με την ολοκλήρωση των έργων της θωράκισης και επέκτασης του προσήνεμου μώλου, καθώς και των συμπληρωματικών έργων (δίκτυα Η/Μ, πυρόσβεσης, ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σκαφών, επιστρώσεις δαπέδου και τοποθέτηση προσκρουστήρων), ο προσήνεμος μώλος του Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» συνολικού μήκους 480 μέτρων, θα προσδώσει την αναγκαία λιμενική υποδομή για την πλαγιοδέτηση μεγάλων τουριστικών σκαφών (κρουαζιερόπλοιων).

  Η δημιουργία σε συνεργασία με ιδιώτη επενδυτή cruise terminal στον χώρο των παλαιών αποθηκών στο προσεχές διάστημα, η πλήρη εφαρμογή του κώδικα ασφαλείας ISPS, η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την παραλαβή και διαχείριση των αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων των πλοίων, το γεγονός ότι ο Λιμένας Καβάλας “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ” είναι ενταγμένος στην κατηγορία των “eco ports”, αλλά και η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, είναι γεγονότα προσθετικής σημασίας για την περαιτέρω ένταξη της Καβάλας στους τουριστικούς προορισμούς κρουαζιέρας.

   

  Ηλιάδης: Ίσως ξεπεράσουμε τις 30 αφίξεις το 2015

  «Στην Καβάλα ήρθαν φέτος 26 κρουαζιερόπλοια με 13 χιλιάδες περίπου επιβάτες, με σημαντική αύξηση έναντι του 2013. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” και Επιμελητήριο, ενώ περιμένουμε μεγαλύτερη αύξηση με την ολοκλήρωση των έργων στον προσήνεμο μώλο, αλλά και την κατασκευή του “ cruise terminal ” στον χώρο των παλιών αποθηκών. », ανέφερε αρχικά ο Χρ. Ηλιάδης για τη φετινή αυξητική τάση που παρουσιάστηκε στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων και συμπλήρωσε: «Ευελπιστούμε ότι το 2015 θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Ήδη, έχουμε τα πρώτα στοιχεία από τουριστικούς πράκτορες, αλλά και στοιχεία στο διαδίκτυο, που κάνουν λόγο για 30 αφίξεις, τις οποίες ίσως και να τις ξεπεράσουμε το 2015. Είναι μια πολύ μεγάλη τόνωση για την τοπική οικονομία».

  Αναφορικά με το θέμα των τελών αποβλήτων, που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων υπό τον φόβο να ανακοπεί το κύμα αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Καβάλας κι αν βρέθηκε κάποια «χρυσή τομή» με τους τοπικούς φορείς, ο πρόεδρος του ΟΛΚ, σημείωσε: «Δεν υπάρχει κάποιο θέμα χρυσής τομής για το θέμα των τελών αποβλήτων των πλοίων, που “δένουν” στο λιμάνι. Έπρεπε να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία, που ισχύει από το 2009 και να ανανεωθούν οι συμβάσεις με ανάδοχες εταιρείες της παραλαβής και διαχψείρισης των καταλοίπων των πλοίων. Εμείς πράξαμε ότι ακριβώς έπρεπε για την τήρηση του ανταγωνισμού του λιμένα. Τα λιμάνια μας είναι τα πιο ανταγωνιστικά σε όλα τα Βαλκάνια. Η συνεργασία με τον δήμο και το Επιμελητήριο είναι άριστη. Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να πληγεί ο τομέας της κρουαζιέρας. Κάναμε συμπληρωματικές διαβουλεύσεις με τους πράκτορες και πλέον αναμένουμε τις εγκρίσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Μέχρι τότε, ισχύει ο παλιός τιμοκατάλογος. Το προσεχές διάστημα θα ισχύσουν οι νέες συμβάσεις».

   

  louis Crystal (10)_renamed_1421 louis Crystal (2)_renamed_29193 louis Crystal (11)_renamed_6684

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.