Χρονόμετρο

    Καβάλα: Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Δημοσιεύτηκε στις

    Την ανάγκη οι πολίτες να αναλογιστούν το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης και της Ελλάδας πριν ψηφίσουν στις επικείμενες ευρωεκλογές, τόνισε από την Καβάλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμα τα ζήτημα που ανακύπτουν για το μέλλον της Ευρώπης και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα, “οπότε η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι χαλαρή”.

     

    “Στοχεύουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές”, υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής, “να μπορέσουμε να ανατάξουμε το δρόμο που τα τελευταία χρόνια βαβίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που όλοι διαπιστώνουν ότι οδηγεί σε αδιέξοδο. Κινείται η Ευρώπη πλέον στο πλαίσιο ενός πυροδοτούμενου ευρωσκεπτικισμού που εμπορευματοποιεί την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σήμερα, υπάρχει μια Ευρώπη που αδυνατεί να συγκρουστεί με το πολυεθνικό κεφάλαιο το οποίο αρπάζει τον πλούτο κάθε χώρας και τον φορολογεί όπως τον βολεύει. Μια Ευρώπη που αδυνατεί να φορολογήσει τους κολοσσούς του διαδικτύου, μια Ευρώπη που αποδυναμώνεται συνεχώς από κοινωνικούς θεσμούς στο πλαίσιο της λιτότητας που είναι η μήτρα της διεύρυνσης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Μια Ευρώπη που παρουσιάστηκε στην κρίση της Μέσης Ανατολής χωρίς γεωστρατηγική παρουσία και που είχε ως συνέπεια την αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Έτσι, η ίδια η Ευρώπη εμφανίστηκε ανέτοιμη και ανέντιμη απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορούσε τη ζωή και την αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν, χωρίς να ήθελαν, να από την πατρίδας τους”.

     

    Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας διάλογο για το μέλλον της, “ο διάλογος αυτός πρέπει να ενταθεί, να αποκτήσει σχήμα στο επίκεντρο του οποίου θα πρέπει να είναι η εκπόνηση ενός νέου αφηγήματος πολιτικού, οικονομικού, και κοινωνικού που θα δώσει μια νέα προοπτική στην Ευρώπη, θα γεννήσει μια νέα ελπίδα, θα πείσει τους ευρωπαίους πολίτες ότι υπάρχει δρόμος για μια Ευρώπη με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Μια Ευρώπη που θα συγκρουστεί με τις κοινωνικές διακρίσεις και θα προστατεύσει τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου ως ένα δημόσιο αγαθό στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αλληλοαποδοχής που πρέπει να υπάρχει”.

     

    Τόνισε, επίσης, ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης εμπνέεται και θα ακολουθήσει μια φιλελεύθερη πολιτική “είναι αυτή η πολιτική που εμείς θεωρούμε ότι θα φέρει ένα νέο Αρμαγεδδών στην Ελλάδα, θα κατεδαφίσει τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις έγιναν μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, θα απειλήσει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να απορροφήσει τους όποιους κοινωνικούς κραδασμούς”, είπε.

     

    Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε με έμφαση ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί τα πατριωτικά του αισθήματα, συμπληρώνοντας ότι “η κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να προχωρήσει σε μια συμφωνία που δίνει οριστική λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα της Ελλάδας ανεβάζοντας το διεθνές κύρος της πατρίδας μας, διασφαλίζοντας τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη της νότιας Βαλκανικής και κόβοντας τον ομφάλιο λώρο της Τουρκίας προς την περιοχή αυτή. Η Ελλάδα δεν απειλείται από το κρατίδιο αυτό ο λαός του οποίους είναι ο πιο φιλικός προς την Ελλάδα”.

     

    ΑΠΕ ΜΠΕ


    Δημοσιεύτηκε στις

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.