Χρονόμετρο

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΚΗΣ: Εκτός Φυσικού Αερίου η Καβάλα.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για ακόμη μια φορά η Καβάλα δεν περιλαμβάνεται στα αναπτυξιακά σχέδια του Περιφερειάρχη.

   

  Ο περιφερειάρχης εξήγγειλε την διενέργεια του διαγωνισμού για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια μας.

  Δυστυχώς όμως, όπως διαπιστώσαμε, η Καβάλα για ακόμη μία φορά, δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του Περιφερειάρχη, γι’ αυτό και δεν την συμπεριέλαβε στον σχετικό διαγωνισμό.

  Για ακόμη μία φορά λοιπόν η Καβάλα είναι ο μεγάλος χαμένος, για ακόμη μία φορά η Καβάλα χάνει τα οφέλη από ένα αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα μπορούσε να προσδώσει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία. Χάνονται θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργούνταν κατά την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου και θα μείωναν  την ανεργία στην περιοχή μας.  Κυρίως όμως χάνει η Καβάλα την ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια. Η πρόσβαση στο φυσικό αέριο θα έδινε οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πόλης και του Νομού μας,  μειώνοντας κατά πολύ τα έξοδα τόσο για την θέρμανση, όσο και για την λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων.

  Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είναι ενιαία και πως για να έλθει ανάπτυξη στην περιοχή και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων, πρέπει να αναπτυχθούν όλοι οι Νομοί, όχι να γίνονται διακρίσεις σε βάρος ενός Νομού προς όφελος των υπολοίπων.

  Παραμένει άγνωστο σήμερα το αν και το πότε τελικά θα ενταχθεί και ο δικός μας Νομός στο δίκτυο φυσικού και αν τελικά θα μπορέσουμε και εμείς ως Καβαλιώτες να απολαύσουμε τα οφέλη από την συγκεκριμένη φθηνή μορφή ενέργειας. Οφέλη που ήδη σε άλλα μέρη της Ελλάδας απολαμβάνουν εδώ και χρόνια.

  Είναι ευθύνη τόσο του Περιφερειάρχη όσο και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη να αποκαταστήσουν άμεσα την αδικία που γίνεται σε βάρος της Καβάλας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η Καβάλα να μείνει χωρίς πρόσβαση σε φυσικό αέριο, από την στιγμή μάλιστα που από την περιοχή μας διέρχονται τόσοι αγωγοί φυσικού αερίου.

   

  Χρήστος Γάκης

  Περιφερειακός Σύμβουλος


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.