Χρονόμετρο

  Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα 52 κρούσματα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 48 ώρες -Νέα εστία ανησυχίας η Καβάλα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανησυχίας των ειδικών.

   

  Το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε εκ νέου άνοδος κρουσμάτων στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, ενώ και μία νέα εστία στην Καβάλα, έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τις περιοχές που μπαίνουν στο στόχαστρο των επιδημιολόγων.

   

  Χθες εντοπίστηκαν επτά νέα κρούσματα στην Καβάλα, που αποτέλεσαν συνέχεια των τεσσάρων της προηγούμενης ημέρας, με την πόλη της βόρειας Ελλάδας να ακολουθεί σε αριθμό κρουσμάτων την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Αν προστεθεί μάλιστα το γεγονός πως στην πόλη της Καβάλας πριν μία εβδομάδα εντοπίστηκαν και κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου, η περιοχή χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

   

  Κορωνοϊός: 52 κρούσματα σε δύο ημέρες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Η κατάσταση στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη είναι η πλέον ανησυχητική για τους λοιμωξιολόγους αυτό το διάστημα. Μέσα σε δύο 24ωρα έχουν εντοπιστεί 52 κρούσματα συνολικά, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από τότε που ξέσπασε η πανδημία στην χώρα. Χθες μόνο, τα 29 από τα 57 συνολικά κρούσματα προέρχονταν από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

   

  Υποχρεωτική μάσκα σε κλειστούς χώρους και πρόστιμα για τους παραβάτες

   

  Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ τα μέτρα για την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, προσπαθώντας να περιορίσει, όσο το δυνατόν, την εξάπλωση του κορωνοϊού.

   

  Παράλληλα, υποχρεωτική καθίσταται σύμφωνα με όσα προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, η χρήση μάσκας για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που εξυπηρετούν το κοινό, ενώ σε ισχύ είναι και το διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ για τους παραβάτες, όσους δηλαδή δεν κάνουν χρήση μάσκας στους χώρους που αυτή είναι υποχρεωτική.

   

   

  Κορωνοϊός: Πώς μοιράζονται τα κρούσματα

  Συνολικά το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 57 κρούσματα σε όλη τη χώρα, με τα 13 από αυτά να είναι «εισαγόμενα», όρος που χρησιμοποιείται για ανθρώπους που επισκέπτονται την χώρα μας από το εξωτερικό. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού κατανέμονται ως εξής:

   

  δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

  τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

  δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

  έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

  επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

  δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,

  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς,

  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,

  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου,

  ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

  Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-anodos-kroysmaton-eleghoi-synostismon


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.