Χρονόμετρο

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΠΑΤΣΑΡΗΣ: «Δεν άνοιξα πόλεμο με τους εργαζόμενους»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Υποχρεωμένος βάσει νόμου δήλωσε ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Χρ. Κοπατσάρης, για την παράδοση του επιμερισμού στο Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση δε θα φέρει απολύσεις και μειώσεις μισθών

   Σκληρή ανακοίνωση κατά του Χρήστου Κοπατσάρη, εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σχετικά με την απόφαση του διοικητή του Γ.Ν.Κ., με την οποία 60 νοσηλευτές κρίνονται ως ανεπαρκείς κι έτσι προωθούνται στη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας.

  Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Χ» με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς του σωματείου, αναφέροντας ότι έλαβε ξεκάθαρες εντολές από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως και άλλοι τόσοι συνάδελφοί του σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και ότι δεν είναι αυτός ο εμπνευστής του νόμου 4250/2014, μέσα στον οποίο το άρθρο 20 προβλέπει την αντικατάσταση της διαδικασίας αξιολόγησης των υπαλλήλων, με το 15% εξ αυτών να παίρνει χαμηλή βαθμολογία υποχρεωτικά.

  Μάλιστα, ο κ. Κοπατσάρης επισήμανε ότι η εντολή που έλαβε από το Υπουργείο Υγείας την περασμένη Πέμπτη (3/7) ανέφερε ότι ο επιμερισμός των ποσοστών έπρεπε να κατατεθεί την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή (4/7). «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα “χώνουν” σ’ εμένα. Εγώ πήρα εντολές για τον επιμερισμό ως διοικητής κι αυτές εκτέλεσα. Ο διοικητής είναι εκτελεστικό όργανο. Το ίδιο έκαναν κι άλλοι διοικητές. Οι σχέσεις μου με το σωματείο δε θα διαταραχθούν. Μιλάω μαζί τους. Δεν είμαι εγώ αυτός που έβγαλε τον νόμο 4250/2014. Δε θα σχολιάσω την ανακοίνωση. Θα συνεχίσω να έχω καλή συνεργασία με όλους. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι οι χαμηλές βαθμολογίες δε σημαίνουν αυτομάτως και απολύσεις. Υπάρχει πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία τονίζει ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από το πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, τις απολύσεις και φυσικά, τη μείωση του μισθού. Αν δεν ευσταθεί, τότε ο υπουργός είναι αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί. Αυτό που πρέποει να γίνει, είναι να υπάρξουν σεμινάρια κατάρτισης, για όσους έχουν λάβει χαμηλή βαθμολογία. Είναι ξεκάθαρος ο νόμος. Στα χέρια μου δεν έχει φτάσει καμία εγκύκλιος, που να λέει ότι χαμηλή βαθμολογία ισούται με απολύσεις, περικοπές σε μισθούς. Να ξέρουν οι εργαζόμενοι ότι δεν άνοιξα κανέναν πόλεμο μαζί τους. Ήμουν υποχρεωμένος να εφαρμόσω τον νόμο. Εμείς κι η Ξάνθη ήμασταν οι τελευταίου έδωσαν τον επιμερισμό στο Υπουργείο. Αυτό πρέπει να λέει κάτι στους εργαζόμενους».

  Σχολιάζοντας τον όρο του «εκπρόθεσμου επιμερισμού», που αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο, ο κ. Κοπατσάρης υποστήριξε ότι «υπάρχει μια σειρά από εγκυκλίους δίνονται παρατάσεις. Το κράτος συντηρεί ή βγάζει τις παρατάσεις με εγκυκλίους. Έτσι έγινε και με την παράταση των φορολογικών δηλώσεων. Είναι διαδικασία που γίνεται διαρκώς με το δημόσιο».

  Η ανακοίνωση του σωματείου

  Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ανέφερε τα εξής: «Δέκα μήνες μετά την τοποθέτησή του στο Νοσοκομείο Καβάλας ο Διοικητής Κοπατσάρης Χρήστος ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ να διαθέσει στη δεξαμενή των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων 89 εργαζόμενους του Νοσοκομείου!

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ο Κύριος Κοπατσάρης ότι 60 ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ του Νοσοκομείου είναι ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ στα καθήκοντά τους και 238 ΜΕΤΡΙΟΙ!! Είναι ανεπαρκείς και μέτριοι οι Νοσηλευτές του Νοσοκομείου κατά τον Κύριο Κοπατσάρη που εργάζονται σε παράνομο ωράριο, καλύπτοντας εκατοντάδες κενές θέσεις!!

  Προχώρησε σε παράνομη έκδοση απόφασης επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης για το έτος 2013 αν και γνωρίζει ότι η προβλεπόμενη αποκλειστική προθεσμία έχει παρέλθει σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4250/2014, δίχως να τον απασχολεί η κατάρρευση της ήδη οριακής, στα όρια ασφαλείας, λειτουργίας του Νοσοκομείου!

  ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει ο Κύριος Κοπατσάρης ότι εμείς οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ βρισκόμαστε ΨΗΛΑ στην αξιολόγηση των πολιτών της Καβάλας, οι οποίοι αναγνωρίζουν το αγώνα που δίνουμε νυχθημερόν και μας τιμούν!

  ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΠΑΤΣΑΡΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ !».

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.