Χρονόμετρο

  Δράμα: Κλειστό προσωρινά το κολυμβητήριο της πόλης, στην Καβάλα οι αθλητές

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Κλειστό μέχρι νεοτέρας» γράφει η πινακίδα που έχει αναρτήσει ο Δήμος Δράμας στην είσοδο του Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου της πόλης, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο κτίσμα με την αποκόλληση ενός μέρους της τοιχοποιίας οροφής.

  Το κολυμβητήριο της Δράμας που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως ανοιχτού τύπου κάλυψε για πολλά χρόνια της ανάγκες των αθλητών και αποτέλεσε έναν από τους πιο δημοφιλείς αθλητικούς χώρους της πόλης.

  Το 1992 στο κολυμβητήριο προστέθηκε στέγαστρο χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανάλογη μελέτη και χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση. Το 2011 όταν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις πέρασαν από το δημόσιο στην ευθύνη των δήμων, το κλειστό δημοτικό πλέον κολυμβητήριο έπρεπε να αδειοδοτηθεί. Για το λόγο αυτό και πήρε τις προβλεπόμενες παρατάσεις έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

  Όταν πρόσφατα ανέκυψε το θέμα, η δημοτική αρχή είχε προτείνει ακόμα και την απομάκρυνση της προσωρινής στέγης προκειμένου το κολυμβητήριο να λειτουργήσει πάλι ως ανοιχτού τύπου προκειμένου να μπορέσει να αδειοδοτηθεί. Επίσης, τονίστηκε ότι σε περίπτωση που η αθλητική εγκατάσταση λειτουργήσει ως κλειστού τύπου τότε το κόστος της μελέτης που πρέπει να εκπονηθεί ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

  Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας Γιάννης Καψιμάλης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι από μέρους της δημοτικής αρχής καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το κολυμβητήριο να επαναλειτουργήσει βάση όλων όσων προβλέπει η νομοθεσία και παρέχοντας κάθε ασφάλεια για τους αθλητές και το κοινό. Υπάρχει η πολιτική βούληση, σημείωσε ο αντιδήμαρχος, να βρεθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του κολυμβητηρίου που θα μπορεί να παρέχει στην αθλητική εγκατάσταση την ασφάλεια και τη νομιμότητα που επιβάλλεται να έχει.

  Μέχρι νεοτέρας λοιπόν οι αθλητές της Δράμας που ασχολούνται συστηματικά με την κολύμβηση κάνουν τις προπονήσεις τους στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Καβάλας που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.