Χρονόμετρο

  Κ. Σιμιτσής: «Δεν έκανα καμία παρέμβαση στον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στην αντεπίθεση βγήκε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, για τις λειτουργίες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) – τομέα ψυχικής υγείας, απαντώντας στους επικριτές του και ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν παρενέβη ο ίδιος στο έργο της διοίκησης του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Καβάλας.

  Στο πλευρό του δημάρχου ήταν ακόμη ο πρόεδρος του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Μιχάλης Σωτηρίου, η αντιπρόεδρος, Αγγελική Δημητρακάκη, ο ωφελούμενος του Ειδικού Σχεδίου Δράσης της Εγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Στράτος Γαλαράς και η εκπρόσωπος των γονέων των συμπολιτών μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Δώρα Καγιάννη.

   

  Δεν έχω παρέμβει ποτέ στο έργο του Ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.

  Στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. μέχρι σήμερα, εκθειάζοντας το έργο της διοίκησης του και επεσήμανε ότι η συνεργασία αυτή υπάρχει δυνατότητα να επεκταθεί και να μην αφορά μόνο τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

  Καταλήγοντας, ο Κ. Σιμιτσής υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν παρεμβαίνει στο έργο του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε., παρά τα όσα αντιθέτως ακούγονται και στο σημείο αυτό κατέβηκε από το πάνελ ομιλητών, θέλοντας να αποδείξει ότι ο δήμος δεν κάνει τον κηδεμόνα του Κοινωνικού Συνεταιρισμού.

  Ο Μιχάλης Σωτηρίου ζήτησε από την κοινωνία της Καβάλας να γίνει μέτοχος του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. και τόνισε με έμφαση ότι «οι συμπολίτες μας δυστυχώς δημητηριάζονται από όσα ακούγονται από μερίδα του Τύπου. Ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. διαφέρει από όλους τους άλλους συνεταιρισμούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Δεν είναι επιχειρηματικός φορέας, δεν ανταγωνίζεται τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στόχος του είναι να εντάξει τα ευπαθή άτομα στην αγορά εργασίας».

  Με μισθό οι ωφελούμενοι και όχι με επίδομα

  Η Αγγ. Δημητρακάκη πέρασε κι αυτή στην αντεπίθεση, καθώς ενοχλημένη από όσα ακούγονται για τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό, υπογράμμισε πως «πρέπει να ξέρει η κοινωνία της Καβάλας ότι οι εργαζόμενοι στον συνεταιρισμό πληρώνονται για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν. Πληρώνονται με μισθό. Δεν τους δίνεται επίδομα» και συνεχίζοντας, δήλωσε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία με τον δήμο Παγγαίου για την κάλυψη των εκεί αναγκών, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στον δήμο της Θάσου, πάντα με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό να έχει έδρα την Καβάλα, αφού βάσει νόμου υπάρχει η δυνατότητα σύστασης μόλις ενός για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

  Ο Στράτος Γαλαράς, εκπροσωπώντας τους ωφελούμενους του προγράμματος, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι φέρνουν εις πέρας ένα σημαντικό έργο, κάτι που επιτυγχάνεται σε συνεργασία και με τον δήμο Καβάλας, ενώ η Δώρα Καγιάννη ζήτησε από τους Καβαλιώτες να συμβάλλουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του συνεταιρισμού με κόστος 50 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα για ανάπτυξη νέων δράσεων και ταυτόχρονα ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. να έχει οικονομική αυτονομία και συνέχεια.

  Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος εργάζονται στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των δημοτικών γυμναστήριων και γηπέδων.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.