Χρονόμετρο

  ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ενημέρωση για τα αντιβιοτικά!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι τίθεται σε ισχύ το άρθρο 16της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 10/8/2020, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η χορήγηση των αντιβιοτικών(εξαιρουμένων όσων προορίζονται για τοπική χρήση)χωρίς ιατρική συνταγή και σε οποιαδήποτε παράβαση θ; επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσες της κείμενης νομοθεσίας.

  Η συνταγογράφηση αποτελεί σημαντική ιατρική πράξη.

  Μετά τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού και κλινικής εξέτασης, ο Ιατρός ή ο Οδοντίατρος χορηγεί τα ενδεικνυόμενα αντιβιοτικα για να θεραπεύσει τον ασθενή. Ο Φαρμακοποιός από την άλλη είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να εκτελεί συνταγές και να επικοινωνεί με τον Ιατρό ή τον Οδοντίατρο αν παρατηρήσει διαφοροποίηση της συνταγής από τυπικό θεραπευτικό σχήμα.

  Δυστυχώς αν συνεχισθεί η αλόγιστη χρήση τους σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ανθεκτικά μικρόβια θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη απειλή για την Παγκόσμια Υγεία έως το 2050.

  Η αγαστή συνεργασία των Επιστημόνων Υγείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της Υγείας των Πολιτών.

   

  Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

  ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

  ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

   

   

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΚΑΒΑΛΑΣ             ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

  ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                                                          ΤΣΕΤΙΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.