Χρονόμετρο

  «Λουκέτο» τη Δευτέρα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΛΟΓΩ ΣΑΡΑΝΤΑΟΚΤΑΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

   

   

  Οι απεργοί μιλούν για αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, η οποία συνιστά «χτύπημα» κάτω από τη ζώνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πριμοδοτώντας, αν υλοποιηθεί, τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Παιδείας

   

   

   

  Κλειστοί θα είναι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας την προσεχή Δευτέρα (22/5), στο πλαίσιο της προκήρυξης 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Μαΐου, όπως αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

   

  Μετά τις επαφές, που είχε το πρωί της Πέμπτης (18/5) η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη», Ευαγγελία Δρακονάκη, η συμμετοχή των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Καβάλας στις κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι καθολική, μόνο όμως για το πρωί της Δευτέρας.

   

  Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (19/5) θα έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι γονείς των παιδιών για την απεργιακή κινητοποίηση στις δομές.

   

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αυτή «απαντά με σειρά κινητοποιήσεων στη στοχοποίηση που δέχονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα μέτρα του 4ου μνημονίου που αποφάσισε η συγκυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και τις μονομερής κυβερνητικές αποφάσεις, όπως αυτή του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, που οδηγεί στο κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην ανεργία τους εργαζόμενους σε αυτούς».

   

  Χαρακτηρίζει «αιφνιδιαστική και μονομερής την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για ένταξη υποχρεωτικά των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία», το οποίο συνιστά «χτύπημα» κάτω από τη ζώνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «πριμοδοτώντας, αν υλοποιηθεί, τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Παιδείας».

   

   

  Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς

   

  Εν τω μεταξύ, οι εγγραφές νηπίων παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου. Η κ. Δρακονάκη συνέστησε προς τις μητέρες, που επιθυμούν να ενταχθούν τα παιδιά τους στο ΕΣΠΑ και είναι δικαιούχες του προγράμματος, να υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά και στην πλατφόρμα εγγραφές της ΕΕΤΑΑ, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών, όπως και να υποβάλλουν εγκαίρως τη φορολογική τους δήλωση.

   

   

  Δ.Μ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *