Χρονόμετρο

  Κλειστές τη Δευτέρα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων μετά τις 11.00

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, η Κεντρική Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και όλες οι Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα κλείσουν μετά τις 11:00 πμ, ώστε οι εκπρόσωποι και οι εργαζόμενοι της, να συμμετέχουν σ’ αυτές.

   

  Στο Δήμο Καβάλας

  Ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων και στηρίζει τον αγώνα τους που στοχεύει στην στήριξη και ενίσχυση της παραγωγής τους.

  Στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 με απόφαση του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή θα παραμείνουν κλειστές όλες οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας από τις 11.00 έως και τις 13.00 το μεσημέρι σε ένδειξη συμπαράστασης.

  Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κήπο.

   

  Στο Δήμο Παγγαίου

  Στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων και σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σας ενημερώνουμε ότι, μετά από απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ., που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα κλείσουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 μετά τις 11:00 πμ, ώστε οι εκπρόσωποι και οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε αυτές.

   

  Στο δήμο Νέστου

  Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου είχε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, προκειμένου να του παραδώσουν το ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

  Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Πασαλίδης, ζήτησε από το Δήμαρχο την συμμετοχή του δήμου και την φυσική παρουσία του ιδίου, στο συλλαλητήριο των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι. Ανέφερε δε ότι ζήτησαν τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων, προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα στο κέντρο των αποφάσεων την Αθήνα και το αρμόδιο υπουργείο.

  Ο Δήμαρχος είπε ότι ο δήμος θα συμμετέχει όντας κλειστός την ημέρα του συλλαλητηρίου. Ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι αλλά και οι πολίτες ότι στόχος είναι η διαμαρτυρία και όχι η δημιουργία προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες. «Για να φτάσουν οι αγρότες να διαμαρτυρηθούν και μαζί τους κι εμείς, έχουμε πολλούς σοβαρούς λόγους. Πρέπει οι αρμόδιοι να αλλάξουν κατευθύνσεις. Να καταλάβουν ότι οι αγρότες χρίζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Ναι στη γνώση αλλά να δοθούν και κίνητρα γιατί η αγροτική οικονομία μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανατροπής της ύφεσης. Ο αγώνας πρέπει να είναι συνολικός γιατί πλέον υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης».

  Τέλος ο δήμαρχος έκανε και μια σύντομη αναφορά στην σπουδαιότητα του έργου της γεωθερμίας τονίζοντας ότι θα δώσει άλλη ώθηση στην αγροτική οικονομία της περιοχής, ενώ παράλληλα θα προσελκύσει τους νέους της περιοχής να ασχοληθούν σοβαρά με τη γεωργία.

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.