Χρονόμετρο

  Κλείνει ο Τύμβος Καστάς για το κοινό, θα ανοίξει και πάλι το 2027

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Αρχίζουν οι εργασίες εντός του μνημείου και οι ανασκαφικές εργασίες στον εξωτερικό χώρο

   

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών γνωστοποίησε ότι το μνημείο Καστά στην Αμφίπολη θα είναι ανοιχτό στις ειδικές ομάδες κοινού κατόπιν ραντεβού μόνον μέχρι και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

   

  Από την Δευτέρα 25 του μηνός οι επισκέψεις θα διακοπούν, καθώς θα αρχίσουν οι εργασίες για την αναδιάταξη των εσωτερικών υποστηλωμάτων και για την κατασκευή του μόνιμου στεγάστρου προστασίας του ταφικού μνημείου.

   

  Η δυνατότητα επανέναρξης των επισκέψεων θα εκτιμηθεί μετά τη ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών, και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση του κοινού από την ΕΦΑ Σερρών με ειδική μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία του εργοταξίου, την ασφάλεια του μνημείου και των επισκεπτών.

   

  Το μνημείο αναμένεται και πάλι να ανοίξει για το κοινό το 2027, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης εντός του μνημείου, αλλά και οι ανασκαφές στην εκτάσεις που πρόσφατα απαλλοτριώθηκαν στην ανατολική πλευρά του Τύμβου Καστά.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.