Χρονόμετρο

  Για την απόλυση στο super market ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ερώτηση του ΚΚΕ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν ερώτηση δύο βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση “ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ”, αλλά και την πρόσφατη απόλυση εργαζομένης στο υποκατάστημα της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο κείμενο ότι «Η εργοδοσία της επιχείρησης “ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ” συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής τους δράσης.

  Έπειτα από την ενέργεια της να καλέσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ, θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων σε κινητοποίηση στο κατάστημα “Καρφούρ” στο εμπορικό κέντρο “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη, σειρά παίρνουν οι εκδικητικές απολύσεις.

  Συγκεκριμένα, απολύθηκε εργαζόμενη από υποκατάστημα της επιχείρησης στην Καβάλα. Μάλιστα όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη καθώς η εργαζόμενη πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση συσκέψεων του σωματείου με εργαζόμενους από το «Μαρινόπουλο», σε μια προσπάθεια να οργανωθούν οι εργαζόμενοι ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της επιχείρησης.

  Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικώντας την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και την άμεση επαναχορήγηση των επιδομάτων γάμου και διαχειριστικών λαθών, τα οποία η επιχείρηση περιέκοψε παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει τεράστια κερδοφορία.

  Η επιχείρηση παρ’ όλο που το 2013 εμφάνισε τζίρο 1,2 δισ. €, άνοιξε δεκάδες καταστήματα στα Βαλκάνια, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων προχώρησε σε μειώσεις μισθών 6,7%.

   

  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  •             Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης στο υποκατάστημα στην Καβάλα

  •             Να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών στα προ της μείωσης επίπεδα από το αίτημα τους

  •             Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων».

   

  Οι βουλευτές

  Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

  Ελένη Γερασιμίδου


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.