Χρονόμετρο

  ΚΑΒΑΛΑ: Τα τείχη της πόλης, έφεραν τύχη σε έναν έρωτα;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ανεβαίνοντας την οδό Δερβενακίων, στην συνοικία της Παναγίας, φτάνεις σε ένα σημείο που βρίσκεται κάτω από τα τείχη του φρουρίου. Απέναντι, βλέπεις όλη την πόλη και στα πόδια σου, το μεσαιωνικό υδραγωγείο. Στο σημείο αυτό, των τειχών, διασώζεται ένας πύργος, ίσως το μοναδικό απομεινάρι του βυζαντινού τείχους της Χριστουπόλεως, τον οποίο η μαρμάρινη επιγραφή που φέρει, τον αποκαλεί «υπέρκαλλον» πύργο. Ακριβώς δίπλα επάνω στα τείχη, με μαύρο σπρέι είναι γραμμένο ένα σύνθημα με ερωτικό περιεχόμενο. Το μήνυμα μάλλον κρύβει μια μικρή ελπίδα ότι το ζευγάρι «μοιρασμένο» ανάμεσα στον βορά και το νότο θα βρει τρόπο και θα έχει την τύχη να ζήσει τον έρωτα του. Θα βρει τον τρόπο να γκρεμίσει τα τείχη που υψώνει η απόσταση. Αν η ελπίδα έχει δικαιωθεί δεν θα το μάθουμε, ίσως ποτέ!

   

  Επίσης, δεν νομίζω οι ξένοι επισκέπτες που περνούν από εδώ – και είναι η πλειοψηφία – να κατανοούν το ερωτικό μήνυμα, μάλλον βλέπουν μια μαύρη μουτζούρα επάνω σε ένα μνημείο. Σε κάθε περίπτωση, ότι τύχη και να είχε αυτός έρωτας, δεν πρέπει κάποιος να πάει να το σβήσει;

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.