Χρονόμετρο

  ΠΑΡΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Κανονικά στην έκθεση ΕΜΙΤΤ η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Ευελπιστούμε να αποκομίσουμε ακόμη πιο μεγάλα οφέλη από την αγορά της Τουρκίας», σημειώνει η πρόεδρος της επιχείρησης, Αναστασία Ιωσηφίδου

   

   

   

  Κανονικά θα λάβει μέρος στην έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», όπως ανέφερε στο «Χ» η πρόεδρος της Αναστασία Ιωσηφίδου. Η έκθεση ΕΜΙΤΤ πραγματοποιείται το τετραήμερο 26 – 29 Ιανουάριου στο Εκθεσιακό Κέντρο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

   

  Οι ακυρώσεις από άλλους τουριστικούς φορείς και οργανισμούς, τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες του εξωτερικού ώθησαν την κ. Ιωσηφίδου να πάρει την απόφαση να εκπροσωπήσει η ίδια την Καβάλα στη συγκεκριμένη έκθεση, θεωρώντας ότι θα καταφέρει να αποκομίσει σημαντικά οφέλη για την περιοχή μας έναντι άλλων τουριστικών προορισμών, που δε θα έχουν επίσημη εκπροσώπηση στην ΕΜΙΤΤ.

   

  Όπως είναι γνωστό, η ένταση παραμένει στην Τουρκία, ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στρατιωτικών της 15ης Ιουλίου, αλλά και τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές ενέργειες, που διαταράσσουν την ομαλότητα και την ζωή των κατοίκων στην τουρκική μεγαλούπολη.

   

  «Η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” θα βρίσκεται κανονικά στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης, την οποία θα εκπροσωπήσω μόνη μου, αφού δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους υπαλλήλους να ακολουθήσουν μια τέτοια αποστολή και όσο δεν υπάρχει ομαλότητα στη γειτονική χώρα. Έχοντας έρθει σε επαφή με εκπροσώπους τουριστικών φορέων από άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Χαλκιδική κ.α., το περίπτερο που διαθέτουν οι Τούρκοι θα είναι άδειο από ελληνικές αποστολές. Επομένως, θεωρώ ότι η πόλη της Καβάλας θα μπορέσει να αποκομίσει ακόμη πιο μεγάλα οφέλη από την αγορά της Τουρκίας με τη συμμετοχή μας στην ΕΜΙΤΤ».

   

  Η κ. Ιωσηφίδου έφερε το συγκεκριμένο θέμα χθες ως έκτακτο προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», με τον κ. Μουριάδη να τάσσεται υπέρ της συμμετοχής της δημοτικής επιχείρησης στην έκθεση ΕΜΙΤΤ, συμφωνώντας ότι θα μπορέσει η περιοχή μας να αυξήσει την επισκεψιμότητα από την αγορά της Τουρκίας.

   

  Ταυτόχρονα, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έχει ήδη ετοιμάσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, μεταφρασμένο στην τουρκική γλώσσα, το οποίο θα διανέμεται στους Τούρκους πολίτες στα σύνορα με την Ελλάδα, το οποίο περιέχει χρηστικές πληροφορίες για την περιοχή της Καβάλας, με τις παραλίες, τα αξιοθέατα και τις εκδηλώσεις.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.