Χρονόμετρο

  ΚΑΒΑΛΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Πομάκος δημοσιογράφος και αγωνιστής Σεμπαϊντίν Καραχότζα

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Σε ηλικία 42 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ξανθιώτης και Πομάκος στην καταγωγή δημοσιογράφος Σεμπαϊντίν Καραχότζα, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 18 και 16 ετών. Ο εκλιπών φέρεται το Σάββατο να έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, και να διακομίστηκε στην Νευροχειρουργική Κλινική της Καβάλας αλλά να υπέκυψε τις πρώτες ώρες της Τρίτης.  Ο Σεμπαϊντίν Καραχότζα είχε γεννηθεί το 1979 στο χωριό Προσήλιο της Ξάνθης. Είχε φοιτήσει στο Γυμνάσιο Σμίνθης και το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης ενώ είχε σπουδάσει στη Νομική του ΑΠΘ χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ είχε παρουσιάσει το δελτίο ειδήσεων στην πομακική. Αφιέρωσε όλη τη ζωή τους για να βγάλει τους Πομάκους από την απομόνωση και να τους ενσωματώσει στην κοινωνία. Επίσης ήταν συγγραφέας μια σειράς βιβλίων για τους Έλληνες μουσουλμάνους πομακικής καταγωγής καθώς και είχε κάνει και μεταφράσεις σε ελληνικά και αγγλικά. Παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία όμως είχε ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια.

   

  Αντιστάθηκε με γενναιότητα και θάρρος στους μηχανισμούς του Τουρκικού προξενείου και του βαθέως κράτος της Τουρκίας που εργάζονται για τον ακρωτηριασμό της Θράκης.

  Η απώλεια του είναι τεράστια για τη Θράκη!

   

  Ο Φάνης Μαλκίδης έγραψε μεταξύ άλλων για τον εκλιπόντας ότι «Αγαπημένε μου Σεμπαϊδήν, ήσουν ένας ανεκτίμητος φίλος, ένας πραγματικός άνδρας, ένας αληθινός διανοούμενος που τίμησες την καταγωγή σου, χωρίς να πουλήσεις και χωρίς να πουληθείς !

   

  Αιωνία σου η μνήμη, καλή αντάμωση !

   

  Υ. Γ. Την 28η Οκτωβρίου ο Σεμπαϊδήν

  είχε γράψει τα εξής συγκλονιστικό μήνυμα :

   

  <<Δεν έχω κάνει σπουδαία πράγματα στη ζωή μου.

  Είμαι όμως υπερήφανος που ΚΑΙ ΕΓΩ (όχι μόνο εγώ) βοήθησα με ομιλίες, άρθρα και συνεντεύξεις μου να μάθει σχεδόν όλη η ΕΛΛΑΔΑ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ της Θράκης, για την εδώ και δεκαετίες απόπειρα ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ τους και για τα εγκληματικά λάθη του Ελληνικού κράτους στη Θράκη.

   

  Με ή χωρίς παρελάσεις, όσο υπάρχουμε τόσοι πολλοί ΕΛΛΗΝΕΣ που σε αγαπάμε, πόδι εχθρού δεν πρόκειται να πατήσει χώμα ελληνικό.

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ! >>


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.