Χρονόμετρο

  Τα παραμύθι της Ινδίας, από την Αναστασία Ιωσηφίδου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Συμπολίτης μας έψαξε και βρήκε την αλήθεια πίσω από τις πομπώδεις εκφράσεις για την παρουσία της Καβάλας στις Κάννες, μέσα από ταινία του Bollywood. Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν δικαιώνει την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, απεναντίας την εκθέτει. Ιδού;

  «ΠΕΘΑΙΝΩ ΑΥΡΙΟ ως Καβάλα στις Κάννες. Η Μπολυγουντιανή παραγωγή ΠΕΘΑΙΝΩ ΑΥΡΙΟ που γυρίστηκε στην Καβάλα, συμμετείχε, απλά, ως μια, μεταξύ άλλων ινδικών ταινιών του Bollywood, στα πλαίσια της προώθησης και προβολής ινδικών παραγωγών που παρουσιάζονται στο Ινδικό Περίπτερο που λειτουργεί εντός του τμήματος Αγορά των Ταινιών (Marché du Film) του Φεστιβάλ των Καννών, και ουδεμία σχέση έχει, είτε με το κανονικό Φεστιβάλ είτε και με τα άλλα υπάρχοντα τμήματα του Φεστιβάλ. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η πρωταγωνίστρια και παραγωγός Kashmera Shah του ΠΕΘΑΙΝΩ ΑΥΡΙΟ συμμετείχε, πριν την προβολή της ταινίας, σε συζήτηση debate σχετικά με τα ινδικά δημόσια επενδυτικά μέτρα προσέλκυσης ξένων παραγωγών. Ακριβώς δηλαδή παρόμοια με αυτά προσφέρει και η Ελλάδα με το δικό της νομοθετικό εργαλείο του cash rebate, την επιστροφή μέρους επιλέξιμων δαπανών του προϋπολογισμού μιας οπτικοακουστικής παραγωγής Η Καβάλα, δηλαδή, υποστηρίζει μια παραγωγή της οποίας η παραγωγός και πρωταγωνίστρια Kashmera Shah, χτες στις Κάννες έπλεκε το εγκώμιο της ινδικής πολιτικής προσέλκυσης ξένων παραγωγών, χωρίς φυσικά να ξέρουμε αν έπραξε το ίδιο και για την Ελλάδα. Δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε το Bollywood, σε ένδειξη επαγγελματικής fair play θελήσεως, να υποδεχτεί και αυτό με την σειρά του, και με τις πρέπουσες τιμές και διευκολύνσεις έναν έλληνα παραγωγό και δημιουργό από το Kavalawood. Το Kavala Film Office, δημοτικό γραφείο προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών, είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει τα πάντα για να προωθήσει το αίτημά τους στην Ινδία».


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.