Χρονόμετρο

  Ο Καβάφης στο Παγγαίο…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Εμπλουτίζει το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά

   

  Το κέρινο ομοίωμα του αλεξανδρινού ποιητή της Ιθάκης Κωνσταντίνου Καβάφη, ήρθε να συμπληρώσει την πλούσια συλλογή του δημιουργού Θεόδωρου Κοκκινίδη που εκθέτει τα έργα του στο μουσείο στα Κηπιά Παγγαίου. Για το νέο του δημιούργημα ο κ. Κοκκινίδης επισημαίνει ότι «“ Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.” Η Ιθάκη της δημιουργίας του κέρινου ομοιώματος του μεγάλου Κωνσταντίνου Καβάφη έδωσε ένα ταξίδι μοναδικό.

  kavafis-3

  Ένα ταξίδι που μεγάλος ήταν ο πλούτος που απεκόμισα καθώς οι δρόμοι του με περνούσαν  μέσα από το κορυφαίο έργο του, μέσα από την ζωή και τον ψυχισμό του σπουδαίου οικουμενικού ποιητή.

   

  Χρειάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση ενός προσώπου στο κερί. Στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Καβάφη δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Λιγοστές είναι οι  φωτογραφίες με την όψη του που υπάρχουν δημοσιευμένες.

   

  Το γεγονός όμως ότι με ενέπνευσε το έργο και η προσωπικότητά του,  η εικόνα του που είναι  χαρακτηριστική, , αλλά και πως ο Κωνσταντίνος Καβάφης αποτελεί κομμάτι της υπερήφανης Ελλάδας που εγώ αγαπώ, συνετέλεσαν στο να γεννηθεί το έργο όπως ακριβώς ήθελα και είχα φανταστεί».

  kavafis-1 kavafis-4


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.