Χρονόμετρο

    Γ. Χατζημαρκάκης: «Το μεγαλύτερο πλυντήριο χρήματος της Ε.Ε. η Γερμανία»

    Δημοσιεύτηκε στις

    «Να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία των δανειστών», ανέφερε ως διακύβευμα των επόμενων Ευρωεκλογών κατά την παρουσία του στην Καβάλα ο Ευρωβουλευτής, Γ. Χατζημαρκάκης

     

     

    Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας βρέθηκε το διήμερο 16-17 Μαρτίου ο Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος των «Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών», Γιώργος Χατζημαρκάκης, έχοντας συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς των δύο περιοχών, στο πλαίσιο περιοδείας στη Μακεδονία κι ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

    Ο Γ. Χατζημαρκάκης είχε συναντήσεις με τον Λιμενάρχη, Πλοίαρχο κ. Θωμά Τσιάλο στο Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ αργότερα βρέθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης και τα μέλη Μ. Δέμπας, Ντ. Αγγελίδης, με τους δύο άνδρες να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

    Οι συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο κ. Χατζημαρκάκης, ως Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, για την προώθηση των Ελληνικών Προϊόντων στην Ευρώπη.

    «Πρώτη φορά έρχομαι στην Καβάλα και μένω έκπληκτος με την ομορφιά του. Είναι ένα μικρό Σαιν Τροπέ», είπε αρχικά ο Ευρωβουλευτής, που στη συνέχεια σχολίασε για την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι όποιος έχει φωνή, μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντά του. «Η Ε.Ε. δεν έκανε μόνο καλά. Έκανε και κακό, σε χώρε όπως η Ελλάδα. Οι ισχυροί και καλά οργανωμένοι μπορούν με ισχυρή φωνή να περνάνε το δικό τους», για να δεχθεί την παρέμβαση του Αγγ. Τσατσούλη, που έκανε λόγο για μια Ε.Ε. υπό την κηδεμονία της Γερμανίας, την ώα που η Αγγλία συμπεριφέρεται ως «Φιλιπινέζα» των  Η.Π.Α. και η Γαλλία είναι αδύναμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

    «Το μεγαλύτερο πλυντήριο χρήματος της Ευρώπης είναι η Γερμανία. Αν δεν είναι οργανωμένη η Ελλάδα, δεν είναι το πρόβλημα της η Γερμανία. Οι Γερμανοί αποκόμισαν πολύ μεγάλα κέρδη τα τελευταία χρόνια με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε ένα μεγάλο “στοπ”. Πρέπει να είσαι ισχυρός. Θα σας αναφέρω απλά ότι με προφορική τροπολογία, καταφέραμε να περάσουμε το θέμα των Ποντίων και της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας, ώστε να αναγνωριστεί από τους Τούρκους. Μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, αν ξέρουμε τον τρόπο. Οι επόμενες Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, διότι διακυβεύεται η φωνή της Ελλάδας στην ίδια την Ευρωβουλή. Πρέπει να αποδείξουμε στους δανειστές ότι δεν αποτελούμε αποικία τους», κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης.

    Από την πλευρά του, ο Άγγελος Τσατσούλης, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορική εξέλιξη του εμπορίου στην Καβάλα, κάνοντας ειδική μνεία στον καπνό και την επίδραση που είχε στην κοινωνικοοικονομική πορεία της πόλης, σημείωσε ότι η Καβάλα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο πλέον στον τομέα του τουρισμού, αφού στα πολύ όμορφα εδάφη της αναπτύσσεται το 70% της τουριστικής δραστηριότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ κάθε χρόνο κλείνονται 150.00- διανυκτερεύσεις, με κορωνίδα της ανάπτυξης αυτής το νησί της Θάσου, συμπληρώνοντας ότι τους θερινούς μήνες αφικνούνται περί τα 60 τσάρτερ εβδομαδιαίως

    Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έριξε τα «καρφιά» του για την παρουσία της ελληνίδας επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, σχετικά με το θέμα της αλίευσης τόνου και το μικρό ποσοστό που αντιστοιχεί στη χώρα μας. «Η Ελλάδα παράγει τον καλύτερο ποιοτικά τόνο, ο οποίος είναι ιδανικός για σούσι και διοχετεύεται στις αγορές της Ανατολής, ωστόσο ακόμη και σήμερα και παρόλο που υπάρχει Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε.,, δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε λύση στο θέμα της ποσόστωσης, παρόλο που προσφύγαμε αλλεπάλληλες φορές, την ώρα που δίνει ποσόστωση για αλίευση 200.000 τόνων».

    Επίσης, ο κ. Τσατσούλης έκανε μια ενημέρωση για άλλους πλουτοπαραγωγικούς τομείς, όπως το πετρέλαιο του Πρίνου, σημειώνοντας ότι το κοίτασμα είναι στα τελευταία του, αν και υπήρξε αύξηση στην ημερήσια παραγωγή, την εξόρυξη μαρμάρου, αλλά και του πρωτογενούς τομέα (σταφύλια, κρασί, ακτινίδια και σπαράγγια). «Είμαστε ένας νομός, που προσφέρει πολλά στο Α.Ε.Π. της Ελλάδας», κατέληξε ο κ. Τσατσούλης.

     

    Δημήτρης Μπουντάς

     


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.