Χρονόμετρο

  Κάτω Πορόϊα: ένα χωριό πραγματική ζωγραφιά!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με τα πινέλα ζωγραφικής στα χέρια δυο γυναίκες στα Κάτω Πορόϊα Σερρών αποφάσισαν να δώσουν χρώμα στα παλιά σπίτια που έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους, οι οποίοι αναζήτησαν την τύχη τους στις πόλεις.

   

   

  Μια ιδέα δίνει νέα πνοή σε ένα χωριό που κάποτε έσφυζε από ζωή. Δεν είναι μόνο νοσταλγία για το χθες που χάθηκε, αλλά και η ανάγκη να μείνει ζωντανή η μνήμη εκείνων που έφυγαν και πέρασαν από τις πόρτες των διπλανών σπιτιών και καταστημάτων. Άλλοτε ευημερούσαν και οι δρόμοι ήταν πολύβουοι, σήμερα μένουν οι απεικονίσεις τους πάνω σε τοίχους που προσπαθούν να ζωντανέψουν, σύμφωνα με την Κλεονίκη Ζωίδου, κάτοικος Κ. Ποροΐων και μια εκ των δυο που αποφάσισαν να ξαναδώσουν στο χωριό τους μια εικόνα των καλών περασμένων δεκαετιών.

   

  Έρημα κτήρια, που στέκουν στον χρόνο περιμένοντας να τα καταπιεί. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες και οι δυο ζωγράφοι φιλοδοξούν να συνεχίσουν το “ζωντάνεμα” και άλλων χώρων.

   

   

  Το 1956 ήταν το πρώτο κομμωτήριο και το περίπτερο, το παντοπωλείο την δεκαετία του ΄60 και πολλά άλλα που έχουν κλείσει πλέον και θέλουμε να τα ξαναζωντανέψουμε, σημειώνει η Ελένη Καραφλούδη, κάτοικος Κ. Ποροΐων.

   

   

   

  AΠΕ


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.