Χρονόμετρο

  Ευρήματα παράνομων κινήσεων και στους δύο λογαριασμούς εντόπισαν οι υπάλληλοι που διενεργούν την ΕΔΕ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στην αποκάλυψη ότι το ποσό που αποδίδεται ως προϊόν κατάχρησης από τους λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι δεδομένα εξαψήφιο, με τις κατηγορίες να στρέφονται κατά του τέως προέδρου Χρήστου Γλάνου, προχώρησε με δηλώσεις που παραχώρησε στο «Χ» ο Νίκος Ξανθόπουλος.

  Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος, αρχικά η έρευνα έδειξε να λείπουν χρήματα σε έναν από τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, που διέθετε η Επιτροπή, αυτόν για τις λειτουργικές δαπάνες, όμως από τη Δευτέρα υπάρχουν στοιχεία για υπεξαίρεση ποσών και από τον δεύτερο λογαριασμό, αυτόν της μισθοδοσίας των καθαριστριών των σχολείων.

  «Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε στη διάθεσή της δύο τραπεζικούς λογαριασμούς. Έναν στην Τράπεζα Αττικής για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και έναν στην Τράπεζα Πειραιώς για τις μισθοδοσίες των καθαριστριών των σχολικών μονάδων. Μέχρι τώρα, τα στοιχεία για υπεξαίρεση εντοπίζονταν μόνο σε αυτόν των λειτουργικών δαπανών, όμως από τη Δευτέρα ο υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, κ. Λουκάς Τσαμπάζης, που συνεχίζει κανονικά να ελέγχει τις εγγραφές και τις κινήσεις στους λογαριασμούς λειτουργικών δαπανών, εντόπισε ύποπτες κινήσεις και στον λογαριασμό μισθοδοσίας των καθαριστριών. Δεδομένα, πλέον, μιλάμε για μια υπεξαίρεση, όπου το συνολικό ποσό είναι σίγουρα εξαψήφιο, όμως θα είμαστε σίγουροι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα. Υπάρχει πίεση προς τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας και από εμένα, αλλά και από την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, ώστε μέχρι αργά το μεσημέρι της Τετάρτης να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.