Χρονόμετρο

  Βαγγέλης Παππάς: Καταγγέλλει την ΚΑΠΑ Research και τη ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ για στημένη έρευνα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πόρισμα ελέγχου «καίει» την ΚΑΠΑ Research και αφήνει εκτεθειμένη τη ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

  NEA EGNATIA 

   

   

   

  Με τίτλο «Δημοσκόπηση αποτύπωσης ή… χειραγώγησης της κοινής γνώμης;» καταγγέλλει σε σημερινή του ανακοίνωσή του ο Βαγγέλης Παππας την εγκυρότητα της έρευνας της ΚΑΠΑ Research για τους υποψήφιους δημάρχους Καβάλας επικαλούμενους αριθμητικά στοιχεία από την έρευνα τα οποία «δεν βγαίνουν» με τους κανόνες της κλασσικής αριθμητικής, δηλωτικό ότι έχει γίνει μαγείρεμα, αλλά και επικαλούμενος πόρισμα ελέγχου για την εν λόγω εταιρία από το οποίο προκύπτει πρόβλημα σε έρευνα που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο για λογαριασμό της εφημερίδας ΒΗΜΑ. Επισυνάπτει μάλιστα και το σχετικό κείμενο του πορίσματος. Μάλιστα για την εν λόγω εταιρία που την καταγγέλλει για «μαγείρεμα» αλλά και για την εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι θα υπάρξει συνέχεια με προσφυγή στις εποπτεύουσες αρχές «Φοβερή η εγκυρότητα της δημοσκόπησης από την ΚΑΠΑ Research και τη «Νέα Εγνατία». Γεμάτη λάθη, με εμφανή προχειρότητα και κατά τα άλλα… «με εγκυρότητα» όπως διατείνονται! Οι φτηνές δικαιολογίες και οι κουτοπονηριές πάνω στις οποίες έχτισαν μια δημοσκόπηση η οποία ευνοεί συγκεκριμένο «δίδυμο», εγείρουν ζητήματα για τα οποία θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν και άλλες Αρχές».

   

  Αρχίζει να διαφαίνεται μια σοβαρή εξέλιξη μετά τις καταγγελίες του κ. Παππά, στο θέμα της εγκυρότητας της εν λόγω έρευνας αλλά και στο τυχόν παρασκήνιο αυτής, καθώς τα υπονοούμενα για «στήσιμο της έρευνας» αρχίζουν να πατούν σε πιο σταθερό έδαφος. Εδώ εξηγήσεις σοβαρές και τεκμηριωμένες οφείλουν να δώσουν στους καβαλιώτες πολίτες τόσο η εταιρία όσο και η διεύθυνση της ΝΕΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑ που πλήττεται σοβαρά η αξιοπιστίας τους, για το τι ακριβώς συνέβη και το ποιοι ήταν αυτοί που ζήτησαν μια έρευνα στα μέτρα τους!!!

   

  Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  Ένα… «νέο» μαθηματικό μοντέλο στατιστικής εισάγει η έρευνα της ΚΑΠΑ Research που δημοσίευσε στις 17 και 18 Μαρτίου η εφημερίδα «Νέα Εγνατία».

   

  Πέρα από κάθε «λογικοφανή» εξήγηση, ακόμη και με τις στοιχειώδεις γνώσεις μαθηματικών που αποκτά κάποιος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι προφανής η κουτοπονηριά με την οποία επιχειρήθηκε ανερυθρίαστα η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στην Καβάλα.

   

  Στις έντονες διαμαρτυρίες του επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» Βαγγέλη Παππά προς τον εκδότη της εφημερίδας, ο ισχυρισμός του περί «λάθους» κατά τη μεταφορά στο έντυπο των ποσοστών που περιέχονται στο αρχικό αρχείο Excel, όχι μόνο δεν ήταν ικανός να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αντιθέτως, επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι τα νούμερα δεν τους βγαίνουν με τίποτα, η δυναμική του συνδυασμού ξεπερνά κάθε προσδοκία κι έτσι, έπρεπε επειγόντως κάτι να κάνουν, προκειμένου να την ανακόψουν.

   

  Για παράδειγμα, στην σελίδα 15 (πρώτος πίνακας «καταλληλότερος δήμαρχος») το δημοσιευμένο σύνολο αθροιστικά είναι 99,2%. Μετά την «διευκρίνιση» και την «διόρθωση» του αριθμού που υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε λάθος στο έντυπο από το Excel και πάλι αθροιστικά το ποσοστό φτάνει το 99,8% κι όχι το 100% όπως θα έπρεπε.

   

  Επίσης, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν αυτοί που αφενός επεξεργάστηκαν την «έγκυρη» δημοσκόπηση κι αφετέρου την υιοθέτησαν δημοσιεύοντάς την, πως προκύπτει σύνολο στις αρνητικές γνώμες για τον Βαγγέλη Παππά 36,5% όταν η ανάλυση για τις Δημοτικές Ενότητες Καβάλας και Φιλίππων αποτυπώνει ποσοστά 28,3% και 27,6% αντίστοιχα.

   

  Μόλις προ πέντε μηνών, αμφισβητήθηκε το κατά πόσο είναι επιστημονική μια ακόμη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» στις 15/9/2013. Τα αποτελέσματά της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) η οποία και αιτήθηκε τη διενέργεια ελέγχου.

   

  Έτσι λοιπόν, το πλήθος των λαθών που εντοπίζονται μόνο στους τρεις πρώτους πίνακες, καθώς και η πρόσφατη αμφισβήτηση των επιστημονικών μεθόδων της εταιρείας, μας αποτρέπουν από το να ασχοληθούμε περαιτέρω με τα «συμπεράσματα» αυτής, αφού οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί είναι πρόδηλες.

   

  Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» δήλωσε:

   

  «Φοβερή η εγκυρότητα της δημοσκόπησης από την ΚΑΠΑ Research και τη «Νέα Εγνατία». Γεμάτη λάθη, με εμφανή προχειρότητα και κατά τα άλλα… «με εγκυρότητα» όπως διατείνονται! Οι φτηνές δικαιολογίες και οι κουτοπονηριές πάνω στις οποίες έχτισαν μια δημοσκόπηση η οποία ευνοεί συγκεκριμένο «δίδυμο», εγείρουν ζητήματα για τα οποία θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν και άλλες Αρχές.

   

  Ματαιοπονούν νομίζοντας ότι με τέτοιου είδους φτηνά τρικ, ενδεδυμένα με τον μανδύα μιας επίπλαστης «εγκυρότητας» θα μπορέσουν να σταματήσουν τον αγώνα μας και να αποπροσανατολίσουν τον λαό της Καβάλας, δύο μήνες πριν τις κρίσιμες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλογές».

   

  ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

  https://www.xronometro.com/wp-content/uploads/2014/03/ΠΟΡΙΣΜΑ-ΕΛΕΓΧΟΥ1.pdf

   

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.