Χρονόμετρο

  ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ: Αυξημένη επισκεψιμότητα από Ρουμάνους, Βούλγαρους, Τούρκους σε Καβάλα, ακόμη και από Θεσσαλονικείς

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αυξημένη αναμένεται να είναι η προσέλευση Ρουμάνων, Βουλγάρων και Τούρκων επισκεπτών στην περιοχή μας λόγω της τέλεσης του καρναβαλιού της Ξάνθης αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο αυξάνει τις πληρότητες των ξενοδοχείων, από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «Χ» ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Μιχάλης Αμοιρίδης.

  «Έχοντας έρθει σε επαφή με ξενοδόχους κι άλλους επαγγελματικούς κλάδους από όλη την Περιφέρεια, ακόμη και με εκείνους από τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα αυξημένο ρεύμα επισκεψιμότητας στην περιοχή μας, με αφορμή την τέλεση του καρναβαλιού».

  Ο κ. Αμοιρίδης τονίζει ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Ξάνθης είναι στο 100%, όπου στη συντριπτική πλειονότητά τους οι κρατήσεις έχουν γίνει από Έλληνες επισκέπτες, όμως η φήμη του καρναβαλιού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορά μας τα τελευταία χρόνια και έτσι οι επισκέπτες των γειτονικών χωρών επιλέγουν ξενοδοχειακές μονάδες όμορων νομών, ώστε να διανυκτερεύσουν.

  Οι Τούρκοι επισκέπτες, για τους οποίους δεν υπάρχει η αργία της Καθαράς Δευτέρας προτιμούν τις διανυκτερεύσεις σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ωστόσο οι Ρουμάνοι και Βούλγαροι έχουν επιλέξει ξενοδοχεία της Καβάλας, ακόμη και της Θεσσαλονίκης, δείγμα της επίδρασης που έχει σε όλη αυτή την περιοχή το καρναβάλι της Ξάνθης.

  Οι εκτιμήσεις είναι αισιόδοξες ότι η επισκεψιμότητα λόγω του καρναβαλιού της Ξάνθης θα είναι ελαφρώς πιο αυξημένη από το 2016.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.