Χρονόμετρο
header banner

  Στο ΖΕΦΥΡΟ η ταινία Ισλανδικής παραγωγής ”Καρδιά βουνό”

  Δημοσιεύτηκε στις

  Από αύριο, Δευτέρα 14/8/2017 μέχρι και την Κυριακή 20/8/2017 θα προβάλλεται στο ΖΕΦΥΡΟ η ταινία Ισλανδικής παραγωγής ”Καρδιά βουνό” ( Fusy / Virgin Mountain ).Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Νταγκούρ Κάρι και παίζουν οι ηθοποιοί:Γκούναρ Γιόνσον, Ίλμουρ Κριστγιάνσντοτιρ,Σίγκουριον Κιάρτανσον.

  Ο Φούζι ένας εσωστρεφής 43άρης ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα,μέχρι που γνωρίζει τη δυναμική,ομιλητικότατη Σιόρν.

  Μια γλυκόπικρη δραμεντί που σφύζει από ειλικρίνεια, τρυφερότητα και κινηματογραφική απλότητα.

  Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βερολίνου (Berlinale Special Gala) ενώ στη συνέχεια διακρίθηκε στο Φεστιβάλ της Tribeca με τα Bραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας και Καλύτερου Σεναρίου. Αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Σκανδιναβική Ταινία της χρονιάς για το Nordic Film Council, ενώ προβλήθηκε ανάμεσα σε άλλα και στα φεστιβάλ Λονδίνου, Κάρλοβι Βάρι, CPH PIX (Βραβείο Κοινού), Καϊρου (Βραβεία Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερης Σκηνοθεσίας)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.