Χρονόμετρο

  ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – Καρασαββόγλου: «Υπάρχει εισροή προσωπικού, δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με αποχώρηση επικουρικών ιατρών»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Εξάλλου, ο κ. Καρασαββόγλου, αναφορικά με το ποιο είναι το κέρδος στον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Κ. από την «έξωση» των εργολάβων και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τους εργαζομένους, υπογράμμισε πως αυτό ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξης των 630.000 ευρώ κατ’ έτος

   

   

   

  Καθησυχαστικός είναι με δηλώσεις του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου, όσον αφορά το στελεχιακό δυναμικό του ιδρύματος, παρόλο που τελευταία πυκνώνουν οι αναφορές για δημιουργία μεγάλων κενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε μη νόμιμη την παράταση 2.100 συμβάσεων.

   

  Ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «δεν μπορούμε να έχουμε συνολική εικόνα, όμως σίγουρα δεν θα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή. Αυτό σας το διαβεβαιώνω. Σίγουρα, υπάρχουν ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δεν είναι μυστικό, ωστόσο δεν μπορώ να είμαι βέβαιος για το ποια θα είναι η κατάσταση έως το τέλος του 2018», ενώ απέφυγε να απαντήσει για το ποιο είναι το ποσοστό της έλλειψης σε προσωπικό.

  Για το αν είναι έτοιμη η διοίκηση του Γ.Ν.Κ. για ενδεχόμενη εμφάνιση ελλείψεων ή αν υπάρχει σχεδιασμός για νέες προσλήψεις επικουρικών γιατρών, ο κ. Καρασαββόγλου απάντησε:

   

  «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αναμένουμε άμεσα τρεις νέους επικουρικούς γιατρούς. Αν λήξουν οι συμβάσεις, προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες. Είμαστε δύσκολα, όπως πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα. Η εισροή προσωπικού είναι συνεχής σε γιατρούς και επικουρικό προσωπικό. Επίσης, από το πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι το Πάσχα θα προκηρυχθούν έξι θέσεις ιατρών, τριών παθολόγων, δύο χειρουργών κι ενός παιδιάτρου. Αυτοί θα υπογράψουν 18μηνες συμβάσεις. Από το ίδιο πρόγραμμα, θα προσληφθούν πέντε νοσηλευτές. Βεβαίως, οι ανάγκες είναι περισσότερες και πιεστικές».

   

   

  Τετράμηνη ανανέωση συμβάσεων στους συμβασιούχους σε καθαριότητα και σίτιση

   

  Εντός Αυγούστου λήγουν και οι συμβάσεις των υπαλλήλων σε καθαριότητα και σίτιση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με τον κ. Καρασαββόγλου να επισημαίνει πως «το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η ανανέωση των συμβάσεων αυτών για 4 μήνες, ώστε να συμπληρώσουν γεμάτα δύο χρόνια. Ενώ συμπληρώνουν δύο χρόνια τον Αύγουστο, όταν είχαν υπογράψει αρχικά συμβάσεις τον Αύγουστο του 2016, εκείνες ήταν συμβάσεις έργου και όχι εργασίας. Αυτό το 4μηνο αφαιρείται από το 24μηνο, επομένως το πιθανότερο είναι να ανανεωθούν οι συμβάσεις για άλλους τέσσερις μήνες».

   

  Όσο για το ποιο είναι το κέρδος στον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Κ. από την «έξωση» των εργολάβων και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τους εργαζομένους, ο κ. Καρασαββόγλου υπογράμμισε πως αυτό ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξης των 630.000 ευρώ κατ’ έτος. «Αυτά τα λεφτά πήγαιναν σε τσέπες εργολάβων. Δεν ξέρω τι τα κάνανε, όμως είναι δεδομένο πως τα εξοικονομήσαμε και συνεχίζουν να εξοικονομούνται»

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.