Χρονόμετρο
header banner

Βαγγέλης Παππάς: Υποσχέθηκε ένα δήμο διεκδικητικό και με αναπτυξιακό προσανατολισμό

Δημοσιεύτηκε στις

Παρουσίασε τα πρώτα δέκα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

Με ένα καλά οργανωμένο και δυνατό ξεκίνημα άρχισε το Σαββάτο το πρωί, από το ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ η  προσπάθεια του Βαγγέλη Παππά και του συνδυασμού του για την κατάκτηση του Δήμου Καβάλας. Ο κ. Παππάς στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνδυασμού του, παρουσίασε δέκα προτάσεις που θα αποτελέσουν τον σκελετό του προγράμματός του, υποσχέθηκε δυναμική παρουσία, τόσο στην υπεράσπιση των δημοτών αλλά και προς την διεκδίκηση στόχων από την κεντρική εξουσία και παρουσίασε ένα «επιχειρηματικό σχέδιο» ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας. Χωρίς να αναφερθεί ούτε στο ελάχιστον στους αντιπάλους του, παρά μόνο για να υπαινιχτεί ότι «εμείς δεν έχουμε επικοινωνιολόγους για να μας λένε τι θα πούμε» ξεκαθάρισε ότι στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στον αγώνα όλου του συνδυασμού του, ενώ το «επιχειρηματικό σχέδιο» που παρουσίασε «ακουμπάει» στην αξιοποίηση πόρων της περιοχής, είτε προς την τουριστική, είτε προς την αγροτική ανάπτυξη. Επίσης παρουσιάστηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Βαγγέλη Παππά, το όνομα, το λογότυπο και τα πρώτα ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση».

 

Αναλυτικότερα ο κ.Παππάς επισήμανε ότι «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται» και έδωσε την υπόσχεση για «σύγκρουση με ό,τι συνιστά κατεστημένο» που εμποδίζει την πρόοδο και ανάπτυξη της Καβάλας.  «Δεν είμαστε ανεξάρτητοι αφού όλοι κάπου ανήκουμε. Είμαστε όμως υπεράνω κομμάτων. Έχουμε δώσει έναν όρκο: δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει η Καβάλα, στην οποία θέλουμε να δώσουμε μια άλλη προοπτική, μια δυναμική προοπτική ώστε -έστω και μέσα σ’ αυτές τις εποχές της μεγάλης κρίσης- να κάνει τα πρώτα βήματα για ανάκαμψη και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις απασχόλησης», είπε χαρακτηριστικά.

 

Μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο, σε μια κατάμεστη από φίλους και συνεργάτες αίθουσα ο κ. Παππάς τόνισε: «είμαστε άνθρωποι οι οποίοι έχουμε ζήσει την δραστηριότητα της Καβάλας κι έχουμε αφουγκραστεί τις αγωνίες των κατοίκων της. Συγκροτούμε ένα συνδυασμό ο οποίος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την Καβάλα και την έχουν καταστήσει μικρή, ακόμη και μέσα στην γεωγραφική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον βασικό στόχο που διαπνέει το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», ο οποίος δεν είναι άλλος από την δημιουργία προϋποθέσεων για απασχόληση αφού, είναι κοινή ομολογία ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου σήμερα είναι η ανεργία που μαστίζει όλες ανεξαιρέτως τις οικογένειες: «Δεν υπάρχει οικογένεια στην Καβάλα που να μην έχει άνεργους και άλλες που δεν έχουν κανέναν να δουλεύει. Εμείς, δεν τάζουμε θέσεις εργασίας. Τάζουμε δράση, αγώνα, σύγκρουση. Τάζουμε ανατροπή για να περάσουμε σε μια άλλη μέρα: να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις απασχόλησης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το μόνο που σας λέμε είναι ότι θα έχουμε αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει πλέον κανένας, ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι κυβερνήσεις. Σας δίνουμε τον όρκο από αυτό το ξεκίνημά μας: θα συγκρουστούμε με ο,τιδήποτε συνιστά κατεστημένο».

 

Η αποτελεσματικότητα απεικονίζεται και στο σήμα του συνδυασμού όπως εξήγησε ο κ. Παππάς: «Η γροθιά δεν αποτελεί απειλή. Η γροθιά συμβολίζει την αποτελεσματικότητα και σε αυτό θα διαφέρουμε από τους άλλους. Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε μόνο σε διαχείριση των πραγμάτων και να λέμε ότι φταίνε οι άλλοι. Όταν διαπιστώνουμε κοροϊδία από οποιονδήποτε πάνω στα καυτά προβλήματα της πόλης, θα καλούμε την κοινωνία σε αγώνα απέναντι σ’ αυτόν που εμποδίζει την πρόοδο της πόλης. Γι αυτό και μιλάμε για σύγκρουση κι ανατροπή. Μιλάμε γι αυτούς που θα ήθελαν να εμποδίσουν την πρόοδο της πόλης. Εμείς θα τους ξεμπροστιάζουμε και θα καλούμε σε κοινωνικούς αγώνες την πόλη, για ν’ ανατραπεί η όποια δυσάρεστη κατάσταση».

pappas 141213 a

Ο κ. Παππάς παραλλήλισε τη συντομογραφία του ονόματος του συνδυασμού με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους οι οποίοι «όχι μόνο έχουν συρρικνωθεί απόλυτα σήμερα αλλά, αύριο δε θα υπάρχουν. Ερχόμαστε και λέμε ότι πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε δικούς μας Αυτοτελείς Πόρους, να μπορέσουμε να φτιάξουμε όσα απαιτείται να κάνει ένας δήμος ώστε να είναι σύγχρονος κι ευρωπαϊκός».

 

Κλείνοντας, τόνισε με έμφαση ότι στην μακρά προεκλογική περίοδο που ακολουθεί «δε θ’ ασχοληθούμε με τους άλλους. Θ’ ασχοληθούμε με το τι μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να δημιουργήσουμε εμείς. Να παρουσιάσουμε μια δυναμική πρόταση η οποία θ’ ανεβάσει την Καβάλα από τον κατήφορο τον οποίο έχει πάρει…»

 

 

Οι βασικοί άξονες στο πρόγραμμα του συνδυασμού

 

 1. Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας
 2. Δημιουργία ισχυρού νομικού γραφείου
 3. Διαχείριση των απορριμμάτων
 4. Λειτουργία στις Κρηνίδες γραφείου υποστήριξης νέων αγροτών
 5. Δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου
 6. Διεκδίκηση κι αξιοποίηση παλιού νοσοκομείου, παλιού πρωτοδικείου, κτηρίου νομαρχίας και παλιού λιμανιού
 7. Αξιοποίηση στρατοπέδων
 8. Χώρος διαχείμανσης θαλασσίων σκαφών στην Άσπρη Άμμο
 9. Αναπλάσεις σε Παναγία και περιοχή Σφαγείων
 10. Στόχος: η Καβάλα σημείο εκκίνησης για κρουαζιέρες

 

Οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι:

 1. Bακιρτζή Έλσα – δημοτική σύμβουλος, ιδιοκτήτρια καταστήματος ηλεκτρικών ειδών
 2. Θεοδοσίου Δημήτριος – Εργολάβος, πρώην αντιδήμαρχος
 3. Αλμυρός Φάνης – Πολιτικός Μηχανικός
 4. Κομνηνός Κομνηνός – Οικονομολόγος
 5. Παλτζόγλου Χρήστος – Ασφαλιστικός Σύμβουλος
 6. Παυλίδης Απόστολος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ
 7. Στούπος Κώστας – Λογιστής – Φοροτεχνικός
 8. Τικόπουλος Παντελής – Ιδιοκτήτης Εταιρείας Διεθνών Μεταφορών
 9. Τσουμάκης Παύλος – Μηχανολόγος Μηχανικός, Βιομήχανος
 10. Φιλόγλου Νίκος – Ιδιωτικός Υπάλληλος

pappas 141213 c

 


Δημοσιεύτηκε στις 0

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two + thirteen =