Χρονόμετρο

  Προκύπτει χρέος του Θ. Καλλιοντζή προς το δημόσιο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αν και έχει κατατεθεί προσφυγή ακύρωσης στο Ελεγκτικό συνέδριο

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΥΔΑΚΙΔΟΥ

   

  Ενώπιων της Δικαιοσύνης βρέθηκε χθες ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής για χρέος προς το δημόσιο το οποίο προκύπτει από τον καταλογισμό που έχει γίνει προς το πρόσωπό του, αλλά και προς τους άλλους συγκατηγορούμενους του από το πόρισμα του ελέγχου των παραστατικών στην υπόθεση Μπουδακίδου.

  Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου ο κ. Καλλιοντζής, μαζί με τους Κώστα Τσακίρη, Γιώργο Τσαλουχίδη και Νίκο Τσαμαλίκο κρίθηκαν υπόλογοι για το σύνολο του ποσού των 219.000 €, το οποίο τοκίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την φορολογική νομοθεσία με έναρξη της τοκοφορίας από το 2006.

  Πιο συγκεκριμένα στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τον έλεγχο που έγινε κρίθηκε ότι παράνομα εκταμιεύτηκε το ποσό των 219.090 €, καθώς δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη νόμιμων παραστατικών. Ως εκ τούτου το πόρισμα ζήτησε παραπομπή του θέματος στο ελεγκτικό συνέδριο ώστε να γίνει επιμερισμός της ζημιάς που υπέστη το δημόσιο και να ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων. Όπως και έγινε, οπότε στον κάθε έναν από τους εμπλεκομένους έγινε καταλογισμός του ποσού και αυτό πέρασε στην εφορία ως χρέος προς το δημόσιο, κατόπιν τούτου χθες το πρωί, για την περίπτωση του κ. Καλλιοντζή κινήθηκε η διαδικασία της παραπομπής στην δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.

  Ωστόσο, ο κ. Καλλιοντζής έχει καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με σκοπό να τελεσιδικήσει η υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενος και μόνο τότε να κριθεί αν χρωστάει ή όχι και τι ποσό προς το δημόσιο. Ο δικηγόρος του κ. Καλλιοντζή, Δημήτρης Αποστολίδης, ανέφερε στο «Χ» για την υπόθεση ότι «υπάρχει ένας καταλογισμός χρεών από την υπόθεση Μπουδακίδου, χωρίς όμως να δημιουργείται κάποια νεότερη εξέλιξη, μια και υπάρχουν προσφυγές των κατηγορουμένων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και συμπλήρωσε ότι η υπόθεση δεν μπορεί να προχωρήσει, εφόσον δεν τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις που εκκρεμούν από αυτό». Πρόσθεσε δε ότι επειδή υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα δεν κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κατά του κ. Καλλιοντζή.

  To «Χ» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρώην νομάρχη ζητώντας του να σχολιάσει την εξέλιξη αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.