Χρονόμετρο

  Στόχος τυφλού χτυπήματος ο Γ. Καλαντζής

  Δημοσιεύτηκε στις

  Εμπρηστικός μηχανισμός εξεράγη σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της συζύγου του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής λίγο μετά τις 2.10 τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης

   

  Στόχος εμπρηστικού μηχανισμού έγινε το αυτοκίνητο της συζύγου του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Καβάλας, Γιώργου Καλαντζή, περίπου στις 2.10 τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης έξω από την οικία του απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Λουκά στην Καβάλα.

  Η έκρηξη προκλήθηκε από ένα γκαζάκι που τοποθετήθηκε κάτω από το ντεπόζιτο βενζίνης αυτοκινήτου τζιπ της κ. Θεοδώρας Καλαντζή, το οποίο ήταν παρκαρισμένο μπροστά στο σπίτι της οικογένειας του Καβαλιώτη βουλευτή.

  Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και τον προφυλακτήρα, ενώ επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ωστόσο στο σημείο βρέθηκε αμέσως όχημα της Πυροσβεστικής, που ολοκλήρωσε την κατάσβεση.

  Ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Καβάλας, μιλώντας αποκλειστικά στο «Χ», έκανε λόγο για άνανδρους που υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

  «Δεν είναι για γέλια αυτή η κατάσταση με τα τυφλά χτυπήματα. Άνανδροι υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Δεν υπήρξε το παραμικρό προειδοποιητικό μήνυμα και αυτό τους κάνει δέκα φορές ακόμη πιο άνανδρους, διότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε. Δεν ασχολούμαι με τους άνανδρους, αυτούς που δεν τολμούν να δείξουν το πρόσωπό τους. Εύχομαι καλές γιορτές και καλό Πάσχα σε όλον τον κόσμο», ήταν η σύντομη τοποθέτηση του Γ. Καλαντζή.

  Μέχρι την ώρα που συντασσόταν το κείμενο, δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση από οργάνωση που ανέλαβε το χτύπημα, ενώ στο σημείο της έκρηξης δε βρέθηκε κάποιο μήνυμα που να αφορά στην ταυτότητα των δραστών.

  Το τμήμα ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας περισυνέλεξε το όχημα για έρευνα και τυχόν εύρεση δακτυλικών αποτυπωμάτων και συνεχίζει την προανάκριση.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

  Το σημείο που ήταν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο, με τα αποκαϊδια του εμπρησμού. Τα καμμένο αυτοκίνητο είναι στα χέρια της αστυνομίας.

  Το σημείο που ήταν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο, με τα αποκαϊδια του εμπρησμού. Τα καμμένο αυτοκίνητο είναι στα χέρια της αστυνομίας.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.