Χρονόμετρο

  Πρόγνωση καιρού

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πρόγνωση καιρού

  Γενικά αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα ωστόσο βαθμιαία και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την ημέρα, αλλά τη νύχτα θα υπάρχει παγετός.

  Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις μετά το μεσημέρι και το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι 3 με 4 και μετά το απόγευμα δυτικοι βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφορ.

   

   Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοι 3 και το βράδυ βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφορ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

  Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη.

   Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  Νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την  Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

  Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορεια μεταβλητοι 3 με 4 και βαθμιαια δυτικοι 4 με 5 μποφορ και στα νοτια βορειοδυτικοι 5 με 6 μποφορ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βορεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

   

  Την Τρίτη

  Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

  Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

  Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από το απόγευμα. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

   

  Πηγή: Newsroom Enet


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.