Χρονόμετρο

  Πολικές θερμοκρασίες και ψύχος χτυπούν τη χώρα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κατακόρυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Τρίτη ενώ ο καιρός θα επιδεινωθεί από το απόγευμα με χιονοπτώση και χιόνια σχεδόν σε όλη τη χώρα.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr βροχές αναμένεται να σημειωθούν στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της Θράκης. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα ανατολικά, τα νότια ηπειρωτικά και την κεντρική Στερεά. Χιόνια αναμένεται να πέσουν ακόμη και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

  Η θερμοκρασία, από αργά το απόγευμα  αναμένεται να σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Συγκεκριμένα αναμένεται να κυμανθεί από  -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να μην ξεπερνούν τους 11 βαθμούς.

   

  Αττική

  Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι στην Αττική, ενώ το βράδυ αναμένονται χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά.  Τη νύχτα προς Τετάρτη ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά από αργά το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

   

  Θεσσαλονίκη

  Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.