Χρονόμετρο

  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ: Και η κόντρα καλά κρατεί…

  Δημοσιεύτηκε στις
  • Συνάντηση της δημάρχου Καβάλας με επαγγελματίες στην Παύλου Μελά με αρκετές εντάσεις
  • Διαφωνίες για τις συστοιχίες των κάγκελων
  • Λεμονίδης: «Στο χέρι της δημάρχου το συμμάζεμα των πεζοδρόμων»

   

   

   

  Με αρκετή ένταση ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα και μελών του Εμπορικού Συλλόγου, που έγινε χθες το πρωί σε καφέ στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά.

   

  Η χθεσινή συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια μιας αντίστοιχης που είχε η κ. Τσανάκα το πρωί της Πέμπτης (24/9) με ιδιοκτήτες καφέ εντός των πεζοδρόμων, όπου και κλείστηκε το ραντεβού για χθες, ώστε να συζητηθούν επιμέρους προβλήματα του νέου κανονισμού για τους πεζοδρόμους.

   

  Οι επαγγελματίες εξέφρασαν για ακόμη μια φορά τα παράπονά τους ότι η συστοιχία των κάγκελων, που τοποθετήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο τόσο επί της Παύλου Μελά όσο και επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν έλυσε αυτομάτως το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, αλλά αντιθέτως προκάλεσε ένα ακόμη, που είναι η κίνηση των πεζών μπροστά από τις βιτρίνες των μαγαζιών ή των καταστημάτων εστίασης.

   

  Οι τόνοι ανέβηκαν, με τη κ. Τσανάκα να αποχωρεί θυμωμένη μετά από παρέμβαση πολίτη ο οποίος είχε εκφράσει σε έντονο τόνο τα παράπονά του και μέσω τηλεφώνου στη γραμματεία της δημάρχου.

   

  Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, ο οποίος με δηλώσεις του στο «Χ» υπογράμμισε ότι «υπήρχαν αρκετές ερωτήσεις για την καθημερινότητά μας, με εντάσεις και αντεγκλήσεις. Το θέμα είναι να σεβόμαστε τους θεσμούς. Ποτέ οι υψηλές εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις δεν έδωσαν λύσεις, αλλά πάντα είχαν αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν είναι το θέμα να φτάσουμε στα άκρα. Εύχομαι να υπάρξει σύνεση. Έχουμε κάνει όλο το τελευταίο εξάμηνο, πριν την ψήφιση του δημοτικού κανονισμού πεζοδρόμων, αλλεπάλληλες συναντήσεις με τα μέλη μας. Αυτός ο κανονισμός έχει ψηφιστεί και πλέον, η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για το πότε, το πόσα κάγκελα θα τοποθετηθούν. Ο δικός μας κύκλος έχει κλείσει όσον αφορά τις παρεμβάσεις. Είναι στο χέρι της δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου πως θα κινηθούν για το συμμάζεμα των πεζοδρόμων, που ήταν από τα πρώτα που είχε υποσχεθεί με την εκλογή της στη θέση της δημάρχου. Συμμάζεμα χωρίς έστω κάποιες διαφοροποιήσεις δεν μπορεί να υπάρξει».

   

  Ο κ. Λεμονίδης συμπλήρωσε ότι ένα σοβαρό θέμα είναι και η αστυνόμευση, που διογκώνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα προβλήματα. «Στο κέντρο της πόλης διαπιστώνει κανείς δεκάδες παραβάσεις ή και απροσεξίες. Παράνομα παρκαρίσματα μπροστά από βιτρίνες, σε ράμπες αναπήρων, σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στους πεζοδρόμους τα φορτηγά. Κούτες που πρέπει να διπλώνονται και να μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, τις βλέπουμε στους πράσινους και σκουπίδια για τους πράσινους κάδους να είναι στους μπλε. Για όλα αυτά έχουμε κι εμείς ευθύνη συνολικά. Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε λίγο περισσότερο την πόλη μας και θα λυθούν αρκετά από τα προβλήματά μας».

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.